Svensk Golf Podcast har passerat 200 000 lyssningar

Svensk Golf Podcast har haft en rekordsommar när det kommer till antalet lyssningar.

Svensk Golf Podcast har passerat 200 000 lyssningar
Jesper Johansson och CM Hellsten producerar Svensk Golf Podcast. //Foto: Magnus Kvandal

Det var i februari som Svensk Golf Podcast hade urpremiär. De elva inledande avsnitten, som kom ut varje vecka, fokuserade på aktuella tävlingar på de stora tourerna.
Från och med avsnitt 12 kommer Svensk Golf Podcast ut varannan tisdag klockan 08.00.
Numera handlar det inte bara om tourgolf utan podden har ett bredare och mer tidlöst innehåll.I Svensk Golf Podcast, som presenteras av Golf Plaisir, får du höra Jesper Parnevik under en timme och 40 minuter, bland annat berätta varför de andra spelarna trodde han var en alien.

Du kan även lyssna på dokument om Annika Sörenstams historiska utmaning mot männen på PGA Tour och om hur Sven Tumba öppnade den första golfbanan i Sovjetunionen och fick med sig såväl fotbollslegendaren Pelé som boxningsstjärnan Mike Tyson till invigningen.

Lyssnarna får även veta vilka som är golfarens 10 vanligaste misstag samt lösningen på problemen och andra golflektioner som kan spara fem till nio slag per runda.

I början av augusti passerade två olika avsnitt för första gången 45 000 lyssningar och totalt sedan starten har podden 204 100 lyssningar.

Här kommer mer statistik kring Svensk Golf Podcast:
• 47 300 lyssningar de senaste sju dagarna.
• 104 800 lyssningar de senaste 30 dagarna.
• 190 400 lyssningar de senaste 90 dagarna.

– På Poddtoppen.se som listar de populäraste poddarna på Itunes ligger Svensk Golf Podcast nu på tredje plats efter Tutto Balutto och Premier League-podden inom kategorin sport & fritid. Det är fantastiskt roligt att Svensk Golf Podcast har blivit så populär och vi vill verkligen tacka för att golfarna tar sig tid att lyssna på oss, säger CM Hellsten som producerar podden tillsammans med Jesper Johansson.

Vad kommer det för avsnitt framöver?
– Lyssnarna kan se fram emot en riktig spännande sensommar och höst. I avsnitt 20, som kommer ut tisdagen 14 augusti, berättar Göran Zachrisson varför Nordea Masters är det största en svensk spelare kan vinna. Sedan hjälper Henrik Stensons mentale tränare Torsten Hansson lyssnarna att komma över första tee-skräcken och andra fobier på golfbanan.

Och hur ser tablån ut i september?
– Inför årets sista major har vi suttit ner med Anna Nordqvist som ska försöka försvara titeln i Evian. Inför Ryder Cup bjuder vi på dubbelavsnitt – ett med Sveriges allra första Ryder Cup-spelare Joakim Haeggman och så årets vice-kapten Robert Karlsson.Jag lyssnar på poddar!
Ja
10
2
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!