Lag-SM dag 2: Storfavoriterna fick problem i vinden

Upsalas herrar fortsatte i samma takt som de slutade första dagen och leder. Hills damer hade en tuff dag i vinden och jagas av Ringenäs.

Lag-SM dag 2: Storfavoriterna fick problem i vinden
Upsala GK i ledning efter andra dagen av lag-SM på Barsebäck. Från vänster: David Nyfjäll (som gick -7 under dagen), Markus Styre, Oliver Poussette och Anton Karlsson. // Foto: Svenska Golfförbundet

Andra dagen av Lag-SM på Barsebäck GCC blev en utmaning för spelarna då vinden friskade i ordentligt. Bäst att bemästra den på herrsidan var Upsala GK som är i ensam ledning när herrarna nu byter bana – från Donald Steel Course till Masters Course inför de två avslutande dagarna.

Upsala leder på 534 slag (-34). Dagens fyra singlar landade på totalt tio under par för upplänningarna. Upsalas David Nyfjäll noterade 64 slag (-7), något som även Vincent Norrman, Haninge, lyckades med.

– Vi spelade bra förra året och slutade trea – så vi trodde på oss själva när vi åkte hit. Det kändes bra inför veckan. Vi fortsätter som vi gjort och "köttar på" helt enkelt. Styrkan är att alla presterar bra när det gäller, förklarar David Nyfjäll lagets framgång och summerar sin egen rond:

– Jag spelade stabilt i dag, gav mig många chanser och hamnade egentligen aldrig i problem. Och så fick jag sluta med en eagle också, så det blev en fin score.

Gävle fortsätter spela stabilt och är ett slag efter Upsala på 535 (-33). Pontus Nyholm noterade 66 slag, fem under par. AIK har klart tätkänning och är delad trea med Vasatorp på 539 slag, båda gick åtta under andra dagen.

På damsidan hade suveräna ledarlaget Hills problem i vinden. Totalt 15 över för dagen innebär att ledningen nu bara är fem slag till nya tvåan Ringenäs, 586 mot 591.

Ringenäs var det enda laget som klarade den svåra vinden och gick två över par, alltså 13 slag bättre än Hills. Emma Svensson var en stor anledning till det. Hon presterade dagens bästa rond, 70 slag (-3). Lagkamrat Julia Engström, 77 slag, sammanfattade dagen:

– Det var tufft, det blåste mycket och banan är hård. Vinden gör att du ofta kommer in med skruv och då studsar det mycket, både på fairway och greener. Det var tuffa flaggplaceringar också och inte mottagliga greener, så du hamnar ofta långt ifrån flaggan. Vi tappade lite i går, men vi snackade igenom vad vi behöver göra i går kväll och nu fortsätter vi jaga. Vi gillar att komma underifrån!

AIK är ensam trea på 598 slag, tolv efter ledaren Hills.

På fredagen spelar damerna Donald Steel Course och det är åter dags för foursome förmiddag och fyrboll eftermiddag. Lag-SM avslutas med fyra singlar per lag på lördag.

Julia Engström, Ringenäs GK, Madeleine Augustsson, Sölvesborgs GK och Isabella Deilert, AIK GK jagar Hills i damklassen. // Foto: Svenska Golfförbundet

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.