Spelat Far & son-SM i 34 (!) år – i år blir det en sista start

Leif och Jörgen Kindstedt spelar i år far & son-SM för 35:e gången. Årets tävling blir deras sista.

Spelat Far & son-SM i 34 (!) år – i år blir det en sista start
Leif och Jörgen Kindstedt spelade i en Far & son-tävling för första gången 1984. I år blir det en sista start. //Foto: privat

På Högbo Golfklubb 1984 deltog Leif och Jörgen Kindstedt sin första Far & son-tävling. I år spelar de tillsammans för 35:e gången i SM (tidigare RM) och det här blir sista gången de båda spelar tillsammans.
– Pappa fyllde 84 år i februari och med allrätt stiger hans handicap för varje år som går. Så vi har helt enkelt för högt handicap tillsammans för att delta, säger Leif Kindstedt.
– Men i år har vi fått ett wildcard efter att jag har varit i kontakt med både Hallands golfförbund och tävlingsledningen på Varbergs Golfklubb. Det hade känts snöpligt att stoppa vid 34 starter efter en så lång och trogen tjänst. 

Enligt Leif Kindstedt är tjusningen med formatet att man kommer varandra så nära och att man lär känna andra deltagare genom åren. Och även om bästa resultatet är en sjätteplats i SM 2003 är det med glädje han ser tillbaka på alla tävlingarna tillsammans med sin far.
– För vår del har det varit en skön mix av att umgås med goda vänner (som också spelar tävlingen) samt att vi helt enkelt gillar att spela tillsammans.
– Det har även blivit cirka 10 KM foursome, 10 DM två generationer och flera starter i Kung & Knekt på Örebro GK genom åren.

Och att ha spelat tillsammans under så många år är en styrka.
– Vi är nog världens mest samspelta foursome-par sett till antalet tävlingsronder i denna ultimata spelform. Vi har dessutom gjort flera resor tillsammans bara för att det är så roligt att spela tillsammans, säger Leif Kindstedt.


Härligt att de fick spela igen!
Ja
123
3
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!