Henrik Stensons handigolfstipendier utdelade

Henrik Stensons stora engagemang inom handigolfen innebär bland annat två utdelade stipendier. Årets vinnare är nu utsedda.

Henrik Stensons handigolfstipendier utdelade
Jesper Gutke, till vänster, och Niklas Viktor vann årets två stipendier från Henrik Stenson Foundation. //Foto: Lina Hoof

Inför storpublik på Barsebäck G&CC delade Henrik Stenson ut stipendiet Årets handigolfare. Priset instiftades 2015 av Henrik och Emma Stenson via Henrik Stenson Foundation och priset delas ut i två kategorier. De två stipendierna på 25 000 kronor delas ut i kategorierna Årets handigolfare – utveckling och Årets handigolfare – prestation.
– Det känns bra att kunna stötta handigolfarna med två stipendier. Dessa personer som växt som människor genom golfen och kämpar för att hela tiden bli bättre, sa Stenson i samband med prisutdelningen.

Årets vinnare är:

Jesper Gutke, Årets handigolfare – utveckling:

Motivering: "Jesper Gutke har under 2017 utvecklat sitt spel till en ny och mycket stabil nivå. Genom detta kom han till att helt dominera sin klass på Handigolf Tour och vann Order of Merit. Det stabila spelet har även medfört att han kunnat göra sig gällande internationellt. Jesper är en förebild i landslaget."

Niklas Viktor, Årets handigolfare – prestation:

Motivering: "Niklas Viktor har under flera år varit med bland de bästa spelarna på touren. För Niklas var 2017 ett bra år med SM-segern som den största titeln för året. Han har även haft många fina internationella toppresultat och är en av stöttepelarna i det svenska landslaget."


Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!