Upptäck den estländska golfen

På andra sidan sjön. Ta med klubborna på färjan och upptäck golfens Estland.

Upptäck den estländska golfen
Upplev ett estniskt mästerverk! Pärnu Bay Golf Links har ett drömskt läge vid havet. //Foto: Pärnu Bay Golf Links

Estland är möjligen inte den första destination svenska golfresenärer tänker på – men här finns ett gäng riktigt bra banor. Dessutom rik historia och kultur som kan vara intressant för svenskar att ta del av. Vi delar ju trots allt ett gemensamt förflutet.

Läcker havsutsikt: Pärnu Bay Golf Links
2 timmar från Tallinn

Få nyanlagda banor har ett så havsnära läge som Pärnu Bay. Banan är byggd på sandunderlag som såtts med svingelgräs, likt en linksbana, och bjuder på en häftig spelupplevelse med intressanta, undulerade greenområden. Höjdpunkten är avslutningen, där de sista fyra hålen spelas med Östersjön som närmaste granne. I maj gästade Swedish Golf Tour banan, som fick många lovord från de nordiska proffsspelarna. Greenfee: 770–1 015 kronor.

Foto: Saare Golf

Oupptäckt öbana: Saare Golf
4,5 timmar från Tallinn

På ön Ösel som är ungefär lika stor som Gotland (och inte ligger så långt från just Gotland) ­hittas Saare Golf som kan vara de baltiska staternas bäst bevarade golfhemlighet. Banan ligger vid havet och här spelas golf långt in i november. Banan ligger 15 minuters promenad från staden Kuressaare som lockar med spa, stränder och en medeltida borg i en uråldrig stadskärna.
Greenfee: 600–650 kronor.

Foto: Estonian G&CC

Stadsnära klassiker: Estonian G&CC
25 minuter från Tallinn 

Estonian G&CC har länge varit ett populärt val bland golfare som besöker Estland. Här har Annika Sörenstam också tagit fram ritningar för en ny 18-hålare som ska ersätta 9-hålaren Stone Course, planen är att öppna den nya banan 2021. Då ska den komplettera den befintliga 18-hålsslingan, Sea Course. Hålen slingrar sig fram genom uråldrig skog och flera hål spelas utmed floden Jägala innan banan möter havet i Finska viken. Greenfee: 960 kronor.


Jag har spelat golf i Estland!
Ja
6
6
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!