Fira midsommar på golfbanan!

Vad passar bättre än att samla släkt och vänner för en trevlig golfrunda under midsommar? Svenskgolf.se har tagit pulsen på Golfsverige inför den stora helgen!

Fira midsommar på golfbanan!
Under midsommar kommer 404 golftävlingar att spelas i Sverige. //Foto: iStock

Under midsommarhelgen spelas det 404 tävlingar i Sverige.
130 av dem ar ett midsommartema.
50 av dem är scrambletävlingar.

Och vad passar egentligen bättre än en avslappnad lagtävling för att fira sommaren?

Via Min Golf kan du se var din närmaste tävling spelas. Vi ringde till tre klubbar som anordnar scrambles under midsommarhelgen för att ta pulsen och det är med entusiasm som många ser fram emot helgens golfande. 

Peter Berggren, tävlingssamordnare av Midsommargolfen på Trosa GK:
"Det här är en tävling som funnits i säkert 25 år och den brukar vara väldigt populär. Det är roligt med midsommartävlingar för det brukar vara lite andra lagkonstellationer under den helgen. Det är många släktförhållanden som kommer ut och bildar lag. En annan rolig sak är att åldrarna skiljer så mycket åt. Vi har spelare som är 13 år och spelare som är 90. Jag ser väldigt mycket fram emot tävlingen. Det blir en folkfest och det är kul att träffa alla olika lag! Dessutom är banan i väldigt fint skick. Greenerna är grymma i år!"

Micke Norman, tävlingsledare av Midsommargolfen på Gagnefs GK:
"Det är en populär tävling. Vi brukar köra med 18 lag. Jag tycker det är trevligt att spela golf på midsommar. Vi har lite midsommarlunch efteråt. Medlemmarna är med i tävlingen och tycker att det är jättekul. Det är ingen jättestor tävling men det är scramble vilket är ett roligt format, det är så lättsamt. Man går runt med goda vänner och trevligt under en förmiddag. Vi har haft problem med greenerna men annars är banan i jättebra skick." 

Anna Ångström, tävlingsledare av Midsommargolf på Kalix GK:
"Jag ser fram emot tävlingen jättemycket men jag vet att det tyvärr ska regna. Det här är säsongens första tävling här uppe och vi gör allt för att få fler att delta. Det här är en bra start på midsommar och man är klar till en sen lunch efteråt. Banan ser ganska bra ut för att vara så här års. Vi har alla ordinarie greener öppna, vilket det inte alltid är här uppe vid den här tiden. Det känns roligt!"

På Min Golf kan du se var din närmaste midsommartävling spelas!


Ska du spela golf under midsommar?
Ja
28
6
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.