5de40b1a16355

Artiklar

Lindberg: Så puttar du som en mästare!

Pernilla Lindberg vann sin första major efter att ha sänkt en monsterputt. Nu ser hon till att även du blir en mästare på greenerna.

Text: Svensk Golf • 2018-06-05 Uppdaterad 2019-12-12
Lindberg: Så puttar du som en mästare!

Jag har arbetat med puttningstränaren Jon Karlsen sedan 2011. Förutom alla träningstimmar vi har genomfört tillsammans har han också lyft mitt spel på greenerna med en av de bästa och mest tävlingslika puttningsövningar som jag har provat. Jon har utarbetat denna genom att djupdyka i statistiken på PGA Tour och tagit ut genomsnittslängden för deras birdieputtar, utslaget över 18 hål.

“Var noga med att byta riktning, så att du i praktiken inte slår samma putt flera gånger”

På bilden bredvid ser du längderna som jag tar ut, uppradat på ett scorekort i min telefon. Avstånden där är angivna i meter och utskrivna som två niohålsslingor. På övnings­greenen går jag runt och växlar mellan några olika hål, där jag kör från Jons avstånd. Var bara noga med att byta riktning, så att du i praktiken inte slår samma putt flera gånger. Du kommer verkligen att få testa din greenläsning, och se vilka tendenser som kryper fram under press. Jag kan själv bli riktigt arg under denna övning eftersom den verkligen plockar fram tävlingsmänniskan i mig. Som bäst har jag i alla fall lyckats få ihop 25 eller 26 slag. Så kom igen nu och försök slå detta när du testar på hemmabanan.

 

”Svep iväg dina drivar längre än någonsin”


Text: Svensk Golf • 2018-06-05
ArtiklarPernilla Lindberg
Scroll to Top