5de40d469c750

Artiklar

Bortslagna bollar kan ge en driver

Dormy har slagit bort 50 bollar runt om i Sverige. De som hittar bollarna kan vinna en driver.

Text: CM Hellsten • 2018-05-17 Uppdaterad 2019-12-12

Allt fler golfare väljer andra kulörer än den vita när de spelar golf. Det har golfvaruhuskedjan Dormy noterat i sin försäljning.
Färgade bollar har blivit en riktig storsäljare i år och därför har företaget dragit igång en annorlunda aktivitet. 
Dormy har på olika golfbanor runt om i landet slagit bort 50 färgade golfbollar och hittar du en av dem så kan det sluta med att du vinner en driver när bolljakten avslutas 5 juli.
– Vi har tredubblat försäljningen av färgade golfbollar 2018 jämfört med samma tid 2017. I fjol stod det för ungefär fem procent av den totala bollförsäljningen, nu är det ungefär 15 procent, säger Mats Hedlund till svenskgolf.se/wp. 

ZACHRISSON: Vad vore vi utan vår golfboll?

Varför tror du att så många vill spela med färgade golfbollar?
– Delvis har det att göra med att utbudet av olika bolltyper är så mycket bättre nu. Det finns både riktiga toppbollar för duktiga spelare och massor av alternativ för den som är lite längre upp på handicapstegen. Sedan får vi signaler att många tycker att vissa färger syns mycket bättre ute på banan och det är en faktor man inte ska underskatta, i synnerhet inte som befolkningen blir allt äldre. Det går nog heller inte att komma ifrån att många tycker att det är en rolig grej.

En av de som hittat de bortslagna bollarna kommer att vinna en Wilson C300-driver. 

Utrustningstest: Wilson C300


Text: CM Hellsten • 2018-05-17
Artiklar
Scroll to Top