5de40ef1a16f7

Artiklar

Höjning och sänkning för Gör om mig-deltagaren

Tio meter till. Efter Gör om mig-kickoffen hade Ann-Kristin Carlsson nya bollar i bagen och nya gps-sensorer i klubborna. Det började inget vidare men veckan fick ett bra slut.

Text: Olof Åsgård • 2018-05-02 Uppdaterad 2019-12-12

Gör om mig-deltagaren Ann-Kristin Carlssons yttersta mål i Gör om mig är att slå längre golfslag.
En pusselbit för att lyckas med det fick hon under kickoffen på Öijared Resort då hon hade bollutprovning med Titleists fittingexpert Ennis Myndel.

Med nya utprovade Titleist Velocity i bagen ska Carlsson få bättre och högre utgångsvinkel på sina slag och därmed mer längd i slagen.
– Om den nya bollen ger mig mer längd vet jag inte än, men den ihop med det jag och Linda har tränat på gör att jag slår längre nu än före Gör om mig. Men bara att veta att jag spelar på en utprovad boll gör att jag känner mig mentalt starkare, mer fokuserad och spelar med större säkerhet, säger Ann-Kristin Carlsson.

• Slutslicat • Vässa närspelet • 10 meter till

Carlsson och hennes Gör om mig-kamrater har även utrustats med statistikverktyget Arccos Golf som de ska mäta sin utveckling med.

Arccos Golf är ett GPS-baserat system där sensorer som installeras i greppen känner av vilken klubba som slås och varifrån på banan det sker. När nästa slag slås räknar systemet ut hur långt föregående slag var och så vidare.
I Ann-Kristin Carlssons fall kommer hon med tiden lätt kunna se om hon hittat sina tio meter till med hjälp av Arccos.

Höjning och sänkning för Gör om mig-deltagaren

Veckans första runda slutade dock med en höjning från 31,6 till 32,0 i handicap för Malmöbon.
Men tävlingsmänniskan Carlsson lät sig inte påverkas utan gick ut och spelade igen i lördags.
Det slutade med en rejäl sänkning och den nya handicappen lyder 29,5.
– Jag är så glad och tycker faktiskt att alla delar av spelet fungerade bättre än någonsin och det var väldigt skönt att ta revansch på mig själv efter den slarviga runda jag spelade tidigare i veckan.


Text: Olof Åsgård • 2018-05-02
ArtiklarGör om mig
Scroll to Top