5de410c59ebc5

Artiklar

Majorvinnaren Lindberg ser till att du hittar perfekt grepptryck

Pernilla Lindberg erövrade karriärens första major när hon vann ANA Inspiration under påskhelgen. Här hjälper hon dig att hitta rätt grepptryck. Inte för hårt, inte för löst – perfekt!

Text: Svensk Golf • 2018-04-19 Uppdaterad 2019-12-12

Jag undviker helst att ta med svingtekniska tankar ut på banan. Men grepptrycket är en av få saker som jag medvetet kan tänka på under en tävlingsrond. När jag håller lite för hårt i klubban blir bladet aningen öppet, och klubbhuvudet får inte en full release genom slaget. Ihop med att det finns mer anspänning i kroppen bidrar detta till att jag inte får ut samma slaglängd som normalt.

För mig är det därför viktigt att regelbundet kolla av grepptrycket. På en tiogradig skala vill jag att det ska ligga runt fem eller sex, där siffran ett innebär att jag knappt klarar att hålla i klubban och tio att greppet stryps i händerna så hårt jag bara kan.

“På en tiogradig skala vill jag att grepptrycket ska ligga runt fem eller sex”

 

Under träning lägger jag ibland in ett moment där jag först försöker hålla grepptrycket på en trea och sedan en åtta. Hela tiden är jag observant på hur känslan i slaget förändras samt tittar noga på hur bollflykten varierar. Jag rekommenderar att du testar detta själv. Du kommer snart att märka hur grepptrycket påverkar slaget mer än vad du kan tro.


Text: Svensk Golf • 2018-04-19
ArtiklarPernilla Lindberg
Scroll to Top