5de4117ab3beb

Artiklar

Drop in-kurser för grönt kort

Varje måndag arrangerar golfklubben drop in-kurser för nybörjare.

Text: CM Hellsten • 2018-04-17 Uppdaterad 2019-12-12

2014 började Mjölby GK med att arrangera drop in-kurser för nybörjare som var intresserade av att ta grönt kort.
Varje måndag under säsongen är det drop-in.
16 april var det premiär för 2018.

Lista: Här är Sveriges mest golftokiga distrikt

Magnus och Fredrik Carlsson har jobbat tillsammans som golfinstruktörer sedan 1997 och det är bröderna som håller i nybörjarutbildningen på Mjölby GK och den östgötska grannklubben Flemminge Golf i Boxholm.
– Vi är helt emot intensivutbildningar. Golfare utvecklas i olika takt och det finns en tredjedel golfare av varje sort: en tredjedel som man kan skicka ut på banan efter teoriutbildningen och en lektion, en tredjedel som behöver lite mer hjälp på traven och så finns det en grupp som behöver väldigt mycket hjälp för att komma in i golfen på ett bra sätt, säger Magnus Carlsson till svenskgolf.se/wp.

Drop in-kurser för grönt kort
Mjölby GK.

Där fyller drop-in-kurserna en viktig funktion?
– Ja. Den som behöver mer hjälp går på kurserna under några fler måndagar. Sedan slipper också nybörjarna vänta på ett datum då nästa kurs startar – det är bara att komma följande måndag.
– Vi utbildar alla elever på ett bra sätt, de känner sig nöjda eftersom de har fått den träning och uppmärksamhet som de vill ha istället för att man går en endagarskurs på ett antal timmar och kanske inte känner sig klar.

Här är Sveriges 50 bästa banor

Respons?
– Det har varit jättepopulärt. I stort sett har vi alltid 20 personer i utbildning varje måndag under säsongen och sedan 2014 har vi i snitt utbildat 100 nybörjare per år där alla har tagit medlemskap samt utbildningspaket.

I det paketet, som kostar 3 500 kr för seniorer och 2 500 kr för juniorer, ingår medlemskap på Mjölby GK (18 hål) och Flemminge Golf (9).
– Medlemskapet gör att kursdeltagarna redan första gången faktiskt får komma ut på banan och prova på spelet, säger Magnus Carlsson.


Text: CM Hellsten • 2018-04-17
ArtiklarSvenska golfbanor
Scroll to Top