Vattenhinder på nya rangen

Henrik Stensons första banprojekt finns på Österåkers GK. Nu har den nya drivingrangen öppnat.

Vattenhinder på nya rangen
Nu har Österåkers GK öppnat sin nya drivingrange. //Foto: Österåkers GK

Det var i juli 2015 som Österåkers GK i Åkersberga norr om Stockholm meddelade att klubben skulle genomföra en stor renovering. Uppdraget att se över 45-hålsanläggningen gick till banarkitekten Christian Lundin och stjärnspelaren Henrik Stenson.

Investeringskostnaden ligger på 65 miljoner kronor och nu har Henrik Stensons första banprojekt hunnit halvvägs – i juli 2019 ska allt vara klart.

Det är inte bara golfbanorna som ses över, även drivingrangen har fått en ny plats – alldeles intill parkeringen och klubbhuset.
Rangen öppnade i söndags för medlemmar som deltagit på städdagen.
På måndagen välkomnades allmänheten.
– Det har varit en strid ström med mycket folk. Det är konstgräs på greenerna, men slår du bra slag sitter bollarna på greenområdena, säger Österåkers vd Andreas Ljunggren till Svenskgolf.se.

Just nu finns ett 30-tal utslagsplatser närmast klubbhuset men efter sommaren öppnas även rangen från det andra hållet och ytterligare 25 platser.
140 meter ut på drivingrangen finns ett vattenhinder.
– Greenen intill dammen har träpalissader så att man kan utmana från olika håll. Vi vill ha det så spellikt som möjligt på rangen och vi kommer nu att fortsätta med att flytta några träd dit som ramar in och ger ännu mer rumskänsla, säger Andreas Ljunggren.

Vad kommer den nya rangen att betyda?
– Den är ett led i vår utvecklingssatsning som vi gör tillsammans med Christian Lundin och Henrik Stenson. Förhoppningsvis kommer den nya rangen att innebära mer intäkter samtidigt som det blir roligare träning för medlemmar och gäster när vi gör rangen mer spännande, attraktiv och utmanande.

 

Jag var också på rangen i helgen!
Ja
108
97
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.