5de411a0bac6b

Artiklar

Graus kanonstart på säsongen

Fabian Grau har fått en perfekt start på Gör om mig och säsongen. I söndags kom andra raka sänkningen.

Text: Jesper Johansson • 2018-04-16 Uppdaterad 2019-12-12

För tillfället lyser gröna och frodiga banor fortfarande med sin frånvaro. Det stoppar inte en av våra Gör om mig-deltagare från att utvecklas på rangen och sedan skörda framgångar ute på de ännu brungrå spelytorna.

Fabian Graus intensiva rangeträning ledde till att premiärronden för säsongen slutade med succé och sänkning från 30,5 till 28,5 i handicap.

Helgen därpå slog han till igen då han i söndags noterades för 44 poäng. 

Handicapen lyder nu 25,2 och 29-åringen från Stockholm har inga planer på att sakta ner.
– Jag började dåligt och utslagen ställde till det några gånger så jag lät drivern vila efter ett par hål. Men hybriden går för tillfället lika långt, jag tror att x stiff-skaftet i drivern kan vara fel för mig, säger Grau.
Sänkningsronden avslutades med birdie på 18:e men Fabian Grau tror att han behöver bli bättre på att tänka golf om sänkningarna ska fortsätta.
– Jag har verkligen inte skalle för att tänkta taktiskt. Jag har jättemånga extraslag men det kommer bli jobbigare ju lägre ner i handicap jag kommer, säger Grau.

Följ årets deltagare på Instagram

Tränaren Niclas Björnsson kommer ta ut sin elev på banan för att gå igenom spelstrategi när säsongen är igång på riktigt. Björnsson är inte förvånad över Graus tidiga utveckling.
– Han är ännu nybörjare och har lätt att ta till sig. Fabian visar verkligen att han vill göra jobbet som krävs. Vi har en lektion och han tar med sig tipsen därifrån, han filar sedan på egen hand och får allt nytt att fungera i sin egen träning och sedan på banan. På så sätt slipper vi gå igenom samma saker igen utan kan snabbt gå vidare till nästa steg när vi ses, säger Niclas Björnsson.

Följ Fabian, Ulrika och Ann-Kristin på instagram!


Text: Jesper Johansson • 2018-04-16
ArtiklarGör om mig
Scroll to Top