3 fantastiska golfbanor som öppnar i USA 2018

I Florida, Michigan och Wisconsin finns tre spännande golfbaneprojekt.

3 fantastiska golfbanor som öppnar i USA 2018
I den här artikeln kan du läsa om heta, nya golfbanor i USA. //Foto: Pressbilder

Det byggs inte många nya banor i våra dagar. Men vi har hittat tre intressanta amerikanska projekt som öppnar i år. Har du vägarna förbi borde du passa på. Men, handen på hjärtat, de här banorna är nog värda en helt egen resa över Atlanten.
- Tommy Jeppsson

UTVANDRA. SAGE RUN, MICHIGAN.
Sage Run blir den tredje banan på Island Resort & Casino i Escanaba, Michigan. För designen svarar arkitekten Paul Albanese och hålen löper genom en rull-ande terräng runt en mjuk höjd omgiven av mestadels lövskog. Arkitekten själv jämför banan med Royal County Down. Det är till att trissa upp förväntningarna…

GOLFSKOJ. MAMMOTH DUNES, WISCONSIN. 
1999 anlitade Mike Keizer skotske arkitekten David McLay Kidd för att lägga ut Bandon Dunes på en klipphylla ovanför Atlanten. Nu har samarbetet återuppstått och resultatet är hänförande. Men nya Mammoth Dunes beskrivs som mer rolig än bestraffande. Vilket inte alltid varit fallet när David MacLay Kidd byggt golfbanor (som exempelvis Castle Course i St Andrews).

ROLIGASTE BANAN. STREAMSONG BLACK, FLORIDA.
"Kul" är modeordet som i vår tid ersatt "utmanande", och just nu pratar alla om hur rolig Gil Hanses nya Florida-bana är (som redan öppnat för spel). Gigantiska greenområden, generösa fairways och rikligt med birdiechanser. Streamsong Black, par 73, har Hanse designat tillsammans med Jim Wagner och det är Streamsong Resorts tredje bana. The Red är designad av Bill Coore och Ben Crenshaw, the Blue bär Tom Doaks signatur. The Black har fem par 5-hål och en drös korta par 4-hål. Black har också ett eget klubbhus och en version av puttingbanan The   Himalayas i St Andrews, som här döpts till The Gauntlet.

Jag ska på golfresa till USA i år!
Ja
14
10
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.