De startar Sveriges första kvinnliga golfklubb

Från och med säsongen 2018 har Sverige en golfklubb endast för kvinnor.

De startar Sveriges första kvinnliga golfklubb
Lowa Lindvall, Caroline Gergils, Sofie Källström, Natalie Stjernqvist och Emma-Mathilda Steen startar Sveriges första golfklubb för kvinnor.

WeDoGolf samarbetar med Green Queens Golf och GolfStar för att starta Sveriges första kvinnliga golfklubb. I ett pressmeddelande skriver WDG att deras mål är att tjejer ska känna sig lika bekväma på en golfklubb som män gör och att Green Queen Golfs vision att få lika många kvinnor som män att hitta glädjen i golfen helt går i linje med Svenska Golfförbundets vision 50/50.
– I och med detta samarbete bidrar GolfStar och WDG med kompetens och resurser för att fler kvinnor ska inta golfen och utvecklas inom den, säger Sofie Källström, koncernchef på Smart Generation Invest som äger WDG.
– Vi tycker att Green Queens Golf står för ett intressant koncept och med ett gediget intresse och passion kommer dessa tjejer att påverka golfen enormt positivt.

Green Queens Golf arbetar genom att få tjejer att inte bara spela golf, utan också hitta likasinnade, ha roligt, umgås och nätverka på golfbanan.
– Alldeles för få vågar komma som ensam tjej eller som nybörjare till en golfklubb. Vi inom Green Queens Golf uppmuntrar tjejer att stötta och lyfta varandra. Vi arbetar aktivt att ta bort prestigen och sänka trösklarna, säger Emma-Mathilda Steen på Green Queens Golf.

Härligt initiativ!
Ja
187
399
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.