5de4213d15930

Artiklar

Vidareutvecklad och förfinad teknologi i Callaways nya driver

Mycket av teknologin i Callaways tidigare Epic-modell finns i deras nya Rogue. Men teknologin är finslipad – för att ge alla spelare mer längd och förlåtande egenskaper.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-16 Uppdaterad 2019-12-12

Callaway lanserar ersättaren till populära drivern Epic. Rogue heter den och klubban är framtagen med liknande teknik som den tidigare drivern, men med förfinade former och ny teknik lovar företaget rakare och längre golfslag.

När Epic lanserades var den stora nyheten företagets nya Jailbreak-teknologi, som gör att klubbhuvudet rör sig mindre och därmed för över mer energi in i bollen. Till 2018 har den tekniken förfinats och de två titanstickorna är nu timglasformade för att på så sätt spara vikt utan att göra egenskaperna sämre.

Dessutom har Callaways nya drivers en ny teknologi i själva träffytan som de kallar “X-Face architechture”. Det innebär att träffytan är tunnare på vissa delar, och tjockare på andra – för att på så sätt öka längden vid missade slag och mer bollhastighet vid små missar.

På utsidan är det ett större klubbhuvud vi ser vid adressering. Det här ska ge spelaren mer självförtroende att svinga fritt och med en krona i kolfiber kan vikten fördelas längre ner i klubbhuvudet, vilket gör att klubban också blir mer förlåtande.

Klubbhuvudet är också framtaget med hjälp av Boeing. Företaget, som i vanliga fall tillverkar flygplan, har hjälpt Callaway att göra Rouges nya drivers mer strömlinjeformade – och på så sätt ge mer fart i klubbhuvudet.

Callaway Rogue kommer i tre olika modeller. En standardmodell, med mer förlåtande egenskaper. En Draw-modell, som gör att din slice ska bli mindre förödande. Dessutom släpps en Sub Zero-modell, som ska ge mer hastighet i klubbhuvudet – men något mindre förlåtande egenskaper.

Klubban säljs med premiumskaft som standard och klubbans loft kan du anpassa efter din egen sving.

I butik: 9 februari

Rekommenderat pris: 4 999 kronor.

Vidareutvecklad och förfinad teknologi i Callaways nya driver
Vidareutvecklad och förfinad teknologi i Callaways nya driver
Vidareutvecklad och förfinad teknologi i Callaways nya driver

Text: Jesper Johansson • 2018-01-16
ArtiklarCallawayDriversUtrustning
Scroll to Top