SGF prisat som Årets specialidrottsförbund

Svenska Golfförbundet har prisats för Vision 50/50.

SGF prisat som Årets specialidrottsförbund
Genrebild. Svenska Golfförbundets arbete för jämställdhet bidrog till ett pris. //Foto: iStock

Tidningen Sport & Affärer har utsett Svenska Golfförbundet till Årets specialidrottsförbund. Förbundets Vision 50/50 blev avgörande.
– Vi är stolta över ytterligare en bekräftelse av betydelsen att arbeta brett, djupt och långsiktigt med jämställdhetsfrågan. Att alla ska känna sig inkluderade, trygga och självklara på landets golfanläggningar är en hjärtefråga och vi fortsätter Vision 50/50-arbetet på alla nivåer, säger Maria Möller, ordförande i Svenska Golfförbundet, i ett pressmeddelande.

Sport & Affärer är en affärstidning inom idrott, näringsliv och samhälle som utkommer fyra gånger per år som tematidning i Dagens Industri.

Juryns motivering: "Genom Vision 50/50 har förbundet inlett sin ambitiösa jämställdhetsprocess. Svenska Golfförbundet ligger idag i framkant för att göra sin sport mer jämställd och får priset med förhoppningen om att fler förbund ska vilja gå samma väg."

Förutom priset för sitt arbete med Vision 50/50 har förbundet flera goda nyheter. Folksam kliver in som ny huvudpartner med ett kontrakt som gäller i tre år. Försäkringsbolaget har samarbetat med förbundet sedan 2006 men har nu alltså tagit en större roll och kommer att göra specifika satsningar på handigolf, breddverksamhet och jämställdhet.

Grattis!
Ja
42
4
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!