5de422fd729b2

Artiklar

Omgjord för framtiden

MOT HCP 18. Emma Jofvéus har genomgått en extrem omgörning för att kunna utvecklas på längre sikt.

Text: Redaktionen • 2017-12-14 Uppdaterad 2019-12-12

EMMA JOFVÉUS
Ålder:
39.
Bor: Malmö.
Hemmaklubb: Bokskogens GK.
Starthcp: 25,3.
Slutade på: 21,8.
HCP-sänkning i procent: 14. 

För att vara en relativt oerfaren golfspelare hade Emma Jofvéus tagit sig ganska långt ner på handicapskalan. Men nästan allt hon gjort fram till Gör om mig förkastades när hon mötte sin tränare Fredrik Tillgren. Nu har hon blivit en stabilare spelare och fått verktygslådan och kunskaperna för att kunna utvecklas över lång tid.
– Gör om mig har varit intensivt, roligt och mycket utvecklande. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle bli så omgjord. Fredrik har verkligen ändrat allt. Målet kändes långt bort från början men min utveckling har fått mig att känna att hcp 18 är mer än verkligt för mig att nå i framtiden.

Blev Gör om mig som du trodde?
– Det var svårt att veta vad det skulle innebära men det har definitivt varit mer intensivt än jag trodde och jag var inte beredd på att jag skulle behöva göra om så många olika delar.

Hur har du utvecklats som spelare?
– Jag var en ovetandes, otränad och mentalt skör golfare. Nu är jag tryggare, har bättre koll på spelet och tekniken. Medveten om mina akilleshälar och kan analysera mig själv och har fått en verktygslåda som är ovärderlig att ha med sig.

Deltagarna sänkte sig i snitt med 18 procent

Tränare Fredrik Tillgrens kommentar:
– Emma är en kämpe med stort K! När jag träffade henne i våras tyckte hon det var jobbigt att spela på banan för hon ville inte vara i vägen för andra, samtidigt som hon satte hög press på sig själv att prestera varje gång på banan. Hon hade problem med en armbåge och en sving som påfrestade hennes ländrygg väldigt mycket. Allt detta och mycket mer har hon tagit sig an, och igenom med en vilja av stål. Att nu i höst få se henne utstråla en säkerhet och glädje på banan gör mig varm i hjärtat, och att hon numera älskar att träna gör att jag ser fram emot att följa henne nästa säsong och framöver.

• Skonsam och bättre uppvridning
Baksvingen är kortare med mer vidd och ryggraden lutar från målet istället för mot målet.

• Rätt positioner i baksvingen
Höften (höger ficka) jobbar rakt bak i samma riktning som höger fot är placerad. 

• Fastnar inte på höger fot
 bollträffen är belastningen på höger sida av ländryggen mycket mindre, och hon slår bollen med draw istället för slice, då hon nu kan flytta trycket till vänster fot mycket tidigare än förut.

TV: Mjukaste bollen passade bäst för Emma

Se hur det gick till när Emma Jofvéus provade ut sin optimala golfboll:


Text: Redaktionen • 2017-12-14
ArtiklarGolfskolan
Scroll to Top