5de4230214109

Artiklar

“Inte förvånad över att Anders nådde sitt mål”

MOT SINGEL. Ändrat fokus gav resultat. Golfskolans tränare Sofia Edman fick sin elev att förstå vad han ska träna på och varför.

Text: Redaktionen • 2017-12-14 Uppdaterad 2019-12-12

MOT SINGEL

ANDERS BERGQVIST
Ålder:
53.
Bor: Värnamo.
Hemmaklubb: Värnamo GK.
Starthcp: 11,2.
Slutade på: 9,4.
HCP-sänkning i procent: 16.

Tränare Sofia edmans kommentar: 
– Jag är inte förvånad över att Anders nådde sitt mål. Träningen gav resultat och jag vet hur mycket tid, kraft och engagemang han har lagt ner.

När jag mötte honom första gången kände jag direkt hans stora glöd och passion för golf. Han har spelet i centrum och spelar så mycket han bara kan.

Min största uppgift var att flytta fokus från att “bara” förbättra svingteknik och få ordning på drivern, till att skapa förståelse vad han behöver för nycklar för att utvecklas som golfare. Vi tittade på var han kunde spara slag och var helt överens om att närspelet behövde slipas. Och det är runt green som jag tycker att Anders utvecklats mest som golfspelare.

När Anders påbörjade projektet så pratade han mycket resultat, poäng och prestation. Under säsongen har mentaliteten förändrats och Anders tänker mer i processer som går att påverka. Oavsett resultat är det viktigt att han håller sig till planen, har tålamod och tränar med ett syfte. Anders har gjort en enorm resa vad gäller hans träningsvanor. Idag tränar han med syfte och vet vad han ska träna på och varför.

Deltagarna sänkte sig i snitt med 18 procent

• Mer rotation i svingrörelsen
Koordinationen har förbättrats vilket ger honom mindre glidning och bättre rotation i över- och underkroppen. Han har förbättrat sitt svingspår och närmar sig ett spår mer inifrån och ut.

• Inte lika starkt grepp
Anders grepp är bättre nu vilket ger honom mer tryck in i bollen och bättre bollträff. Med ett bättre grepp minskar rotationen i bladet.
 

• Bättre balans ger mer tryck
Balansen och trycket i marken är mycket bättre och ger honom stabilitet och en förmåga att rotera bättre genom svingen och sträcka ut sina armar efter bollträffen.

Hemligheten bakom succén: Custom fitting!

Se custom fitting-reportaget här: 


Text: Redaktionen • 2017-12-14
ArtiklarGolfskolan
Scroll to Top