Årets storsänkare – från 23 till 14,7!

MOT HCP 18. Det behövdes bara lite struktur för att få rejäl utdelning. Nu är Henrik Quist också rustad för framtiden.

Årets storsänkare – från 23 till 14,7!
Henrik Quist blev storsänkaren i Gör om mig 2017. //Foto: Mickael Tannus

Under Gör om mig gjorde tränaren Linda Lindell Henrik Quists sving mer strukturerad och rörligare. Nu har han också en mer avslappnad svingrörelse med bättre tempo och sex månaders intensiv golfträning gav enorm utveckling. Henrik Quist sänkte sin handicap med 36 procent och den tidigare innebandy-ikonen har numera 14,7 i handicap. 
– Det har varit en väldigt rolig och spännande resa där jag lärt mig otroligt mycket. Sex månader är kort och allt har varit väldigt intensivt. Jag tror därför att jag kommer ha mer nytta av det här på lång sikt även fast det har gått bra på kort sikt.

Från 23,0 till 14,7, vad möjliggjorde sänkningarna?
– Hade jag inte kommit ner dit hade jag nog varit besviken samtidigt som jag hoppades på att utvecklas ännu snabbare. Samarbetet med Linda har fungerat jättebra. Har fått mycket tips för att kunna bedriva min egen träning. Det räcker inte bara att höra hur man ska göra, du måste öva för att få in känslan och det har Linda varit väldigt bra på att förmedla. Jag har samtidigt varit träningsvillig och lagt mycket tid. Framförallt kan jag nu analysera mig själv efter ett slag.

Vilken del har du utvecklat mest?
– Drivern var en otrolig svaghet tidigare men är nu en styrka. Går upp på tee med självförtroende, vågar slå den och åtta av tio gånger hamnar den där jag vill. Förut hoppades jag på det bästa.

Vad har varit svårast?
– Vissa perioder har jag knappt träffat bollen, vilket känts udda för mig som hållit på mycket med bollsport. Vad är det frågan om liksom? Jag kan ju knappt träffa bollen! Men allt vi arbetat med har ju haft ett gott syfte så på lång sikt kommer jag ha mer nytta av de "dåliga" perioderna.

Hur kommer din fortsatta utveckling se ut?
– Många verkar tycka att det är tråkigt att träna men jag gillar att stå och chippa i en timme. Jag har också märkt att golf är en enorm träningssport. Du kan ha talang men du kommer aldrig bli något om du inte lägger ner mycket träningstid. Jag tror att det är helt omöjligt annars.

Jag har också sänkt mig rejält i år!
Ja
12
13
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!