5de422f836b62

Artiklar

Årets storsänkare – från 23 till 14,7!

MOT HCP 18. Det behövdes bara lite struktur för att få rejäl utdelning. Nu är Henrik Quist också rustad för framtiden.

Text: Redaktionen • 2017-12-14 Uppdaterad 2019-12-12

HENRIK QUIST
Ålder:
35.
Bor: Torslanda
Hemmaklubb: Torslanda GK.
Starthcp: 23,0
Slutade på: 14,7
HCP-sänkning i procent: 36.

Under Gör om mig gjorde tränaren Linda Lindell Henrik Quists sving mer strukturerad och rörligare. Nu har han också en mer avslappnad svingrörelse med bättre tempo och sex månaders intensiv golfträning gav enorm utveckling. Henrik Quist sänkte sin handicap med 36 procent och den tidigare innebandy-ikonen har numera 14,7 i handicap. 
– Det har varit en väldigt rolig och spännande resa där jag lärt mig otroligt mycket. Sex månader är kort och allt har varit väldigt intensivt. Jag tror därför att jag kommer ha mer nytta av det här på lång sikt även fast det har gått bra på kort sikt.

Från 23,0 till 14,7, vad möjliggjorde sänkningarna?
– Hade jag inte kommit ner dit hade jag nog varit besviken samtidigt som jag hoppades på att utvecklas ännu snabbare. Samarbetet med Linda har fungerat jättebra. Har fått mycket tips för att kunna bedriva min egen träning. Det räcker inte bara att höra hur man ska göra, du måste öva för att få in känslan och det har Linda varit väldigt bra på att förmedla. Jag har samtidigt varit träningsvillig och lagt mycket tid. Framförallt kan jag nu analysera mig själv efter ett slag.

Deltagarna sänkte sig i snitt med 18 procent

Vilken del har du utvecklat mest?
– Drivern var en otrolig svaghet tidigare men är nu en styrka. Går upp på tee med självförtroende, vågar slå den och åtta av tio gånger hamnar den där jag vill. Förut hoppades jag på det bästa.

Vad har varit svårast?
– Vissa perioder har jag knappt träffat bollen, vilket känts udda för mig som hållit på mycket med bollsport. Vad är det frågan om liksom? Jag kan ju knappt träffa bollen! Men allt vi arbetat med har ju haft ett gott syfte så på lång sikt kommer jag ha mer nytta av de “dåliga” perioderna.

Hur kommer din fortsatta utveckling se ut?
– Många verkar tycka att det är tråkigt att träna men jag gillar att stå och chippa i en timme. Jag har också märkt att golf är en enorm träningssport. Du kan ha talang men du kommer aldrig bli något om du inte lägger ner mycket träningstid. Jag tror att det är helt omöjligt annars.

Innebandyvärldsmästare i Gör om mig

Tränare Linda Lindells kommentar:
– Henrik har gjort stora förbättringar tekniskt sett och blivit framförallt betydligt jämnare. Nu måste han spela mer och få med sig tekniken även ut på banan där det är lätt att glida in i gamla mönster. Kan Henrik börja våga använda de längre klubborna ännu mer på fairway tror jag att resultatet kommer bli ännu bättre. Tidigare blev inspelen alldeles för långa och chanserna att göra birdies lyste med sin frånvaro. Han slår långt och med den kontrollen han nu har så ska han utnyttja längden till fullo.

• Förbättrat svingspår
Vändningen ner från toppen har varit det svåraste för Henrik. Tidig-are kastade han ner klubban och kom mycket utifrån och in. Nu kommer han något inifrån precis som vi vill.

• Högre fart och mer längd
Lite mer handledssättning, bättre teknik, bättre driver och mer driv från underkroppen ger mer fart, cirka 5 mph högre svinghastighet nu och han slår 20 meter längre.

• Slår upp på bollen!
Han var tidigare mycket aggressiv ner på bollen, det hade såklart med svingspåret att göra men även lite från hans tidigare karriär som innebandy-spelare där kraften faktiskt ska ner i golvet för att få klubban att flexa.

TV: Häng med bakom kulisserna i Gör om mig


Text: Redaktionen • 2017-12-14
ArtiklarGolfskolan
Scroll to Top