”Det blev väldigt bra efter branden”

Klubbhuset brann ner till grunden mitt under högsäsong.

”Det blev väldigt bra efter branden”
Klubbhuset på Umeå Sörfors GK brann ned till grunden mitt under högsäsongen. //Foto: Lars Albertsson/Johan Örberg

Första veckan i juli, mitt under högsäsong, brann klubbhuset på Umeå Sörfors GK ner till grunden.
Förloppet var snabbt och när det stod klart att klubbhuset var bortom räddning gällde det att försöka rädda interiörer, pärmar och datorer som fanns i klubbchefens kontor på övervåningen.
En kartong med ett helt års förbrukning av scorekort, som var nytryckta, gick dock upp i rök.
Golfbanan tvingades aldrig stänga och en pågående tävling fullföljdes under branden, men restaurangen försvann i eldsvådan.

Ett halvår senare ringer Svenskgolf.se upp ordförande Lars Albertsson för att höra hur säsongen blev efter branden.
– Det blev bra, till och med väldigt bra. Själva kärnverksamheten med golf, shop och  greenfeegäster föll väldigt väl ut – så rent ekonomiskt har vi haft ett ovanligt bra år. De temporära insatserna med restaurangen och serveringen föll också väl ut.

Hur gjorde ni?
– Det blev en mer avancerad lösning än bara en foodtruck. Vi hyrde in en kökscontainer som är öppen på ena långsidan och den lyckades vi docka mot resterna av en stor inglasad veranda som klarade branden. Den funktionen och möjligheten för gästerna att sitta inne och äta under tak var otroligt värdefull för oss. Köket var bara stängt ett par dagar efter branden.

När öppnades matserveringen igen?
– Det serverades smörgåsar och hamburgare efter tre, fyra dagar och efter en och en halv vecka fanns det återigen dagens lunch på menyn. Krögaren Ulrika Foghelin och hennes team ska ha all eloge för sina insatser.

Hur ser uppbyggnadsplanerna ut?
– Processen med försäkringsbolaget drog ut lite på tiden. Vi kommer inte att ha något nytt klubbhus till ingången av nästa säsong utan tanken är att börja bygga i oktober 2018. Vi vill inte ha en byggarbetsplats under högsäsong. Det visade sig att det funkade relativt bra ändå och vi vill inte riskera att tappa greenfeegäster.

Så här såg det ut när Västerbottens-Kuriren direktsände från branden: 

Bra kämpat!
Ja
86
3
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!