Investmentbolag satsar 2,5 miljoner kronor på Golfstar

Ett investmentbolag har gått in med 2,5 miljoner kronor i GolfStars emission.

Investmentbolag satsar 2,5 miljoner kronor på Golfstar
Brollsta GK är en av de 14 klubbar som ingår i GolfStar. //Foto: Magnus Edström

GolfStar, koncernen som äger och driver 14 klubbar med 21 banor i Stockholmsområdet, meddelade tidigare under hösten att de ska öppna en emission för allmänheten. Företaget vill ta in pengar för att utveckla sin verksamhet med byggande av fastigheter runt golfbanorna på mark som i dag inte används.

Och emissionen har fått en flygande start. Trots att den officiellt startar under tisdagskvällen har redan hundratals medlemmar i GolfStar blivit aktieägare och investmentföretaget Spiltan investerar hela 2,5 miljoner kronor.
– Spiltan har med intresse följt GolfStar i flera år. Efter att tidigare ha tittat enbart på golfrörelsen ser vi nu att man med ett ökat fokus på mark- och fastighetsutvecklingen får ihop en mycket spännande affär, säger PH Börjesson VD, Spiltan i ett pressmeddelande. 

I pressmeddelandet skriver GolfStar att områden kring golfbanor ofta anses attraktiva och har relativt goda kommunikationsmöjligheter. Därför har företaget goda förutsättningar att utveckla marken kring sina anläggningar till byggbar bostadsmark.
– Många kommuner, speciellt runt stora städer och i synnerhet de i Storstockholm, vill gärna se att nyinflyttning sker till kommunen för ökade skatteintäkter och jobbskapande, säger Johan Salzmann, Marknadschef på GolfStar.

Kan du tänka dig att investera i ett golfföretag?
Ja
84
27
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.