Nu kan golfarna träna mellan 05 och 22 hela vintern

Malmö Burlöv GK har invigt elljuset på drivingrangen. Nu kan golfarna träna där mellan 05.00 och 22.00.

Nu kan golfarna träna mellan 05 och 22 hela vintern
Numera går det att träna på Malmö Burlöv GK även efter mörkrets intåg. //Foto: Peter Svallin

Torsdagen 26 oktober var det dags för Malmö Burlöv GK att inviga elljusanläggningen vid drivingrangen. 150 medlemmar kom till träningsområdet för att slå hinkar och grilla korv.
Fyra stolpar med totalt 12 lampor har monterats upp och numera kan golfarna träna där mellan 05.00 och 22.00 varje dag, året om.
Peter Svallin anställdes 1 augusti som kund- och marknadschef på 27-hålsanläggningen Malmö Burlöv GK.
– Vi har redan märkt en medlemsökning och elljuset på drivingrangen kommer att betyda mycket. Vi har ett upptagningsområde med 28 000 registrerade golfare inom 20 minuters bilfärd. Det finns troligtvis ytterligare 15-20 000 icke registrerade golfare som någon gång tidigare har spelat golf eller spelar utan klubb.
– Vi är en stadsnära bana, det går lokalbussar hit och som stannar tre minuter från golfbanan. Scandic-Segevång ligger 200 meter från rangen.

Foto: Peter Svallin
Full aktivitet på den upplysta rangen.

Foto: Peter Svallin
Det grillades korv under invigningen.

Utöver satsningen på övningsområdet ska klubbhuset ses över och så har banarkitekt Johan Benestam anlitats för att göra en masterplan.
– Från och med i vinter och två, tre år framåt kommer hål 19-27 att snyggas till med nya kullar och mjuka områden, säger Peter Svallin. 

Peter Svallin påpekar att Malmö Burlöv GK inte gör den här satsningen för att konkurrera med golfanläggningarna i närområdet. 
– Vi ska göra vår sak bra och få fart på några av de många golfare som finns i upptagningsområdet. Vi gör det steg för steg och förhoppningen är att vi redan nästa höst har tre konstgräsgreener, tak över 15 mattor samt en liten studio med "juniorhängrummet". Föräldrarna ska kunna lämna sina ungar klockan 08 på morgonen och hämta upp dem klockan 17 efter jobbet.

Bra med elljus!
Ja
217
12
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!