Elljus på drivingrangen mellan 06 och 23 alla dagar

Malmö Burlöv GK har drivingrange med elljus. Nu kan golfarna träna där mellan 06.00 och 23.00 varje dag.

Elljus på drivingrangen mellan 06 och 23 alla dagar
Numera går det att träna på Malmö Burlöv GK även efter mörkrets intåg. //Foto: Peter Svallin

Sedan oktober 2017 har Malmö Burlöv GK en elljusanläggning vid drivingrangen. 
Fyra stolpar med totalt 12 lampor har monterats upp och numera kan golfarna träna där mellan 06.00 och 23.00 varje dag, året om.
Peter Svallin är kund- och marknadschef på 27-hålsanläggningen Malmö Burlöv GK.
– Eljuset på drivingrangen betyder mycket. Vi har ett upptagningsområde med 28 000 registrerade golfare inom 20 minuters bilfärd. Det finns troligtvis ytterligare 15-20 000 icke registrerade golfare som någon gång tidigare har spelat golf eller spelar utan klubb.
– Vi är en stadsnära bana, det går lokalbussar hit och som stannar tre minuter från golfbanan. Scandic-Segevång ligger 200 meter från rangen.

Foto: Peter Svallin
Full aktivitet på den upplysta rangen.

Utöver satsningen på övningsområdet ska klubbhuset ses över och så har banarkitekt Johan Benestam anlitats för att göra en masterplan.
– Från och med i vinter och två, tre år framåt kommer hål 19-27 att snyggas till med nya kullar och mjuka områden, säger Peter Svallin. 

Peter Svallin påpekar att Malmö Burlöv GK inte gör den här satsningen för att konkurrera med golfanläggningarna i närområdet. 
– Vi ska göra vår sak bra och få fart på några av de många golfare som finns i upptagningsområdet. Vi gör det steg för steg och förhoppningen är att vi redan nästa höst har tre konstgräsgreener, tak över 15 mattor samt en liten studio med "juniorhängrummet". Föräldrarna ska kunna lämna sina ungar klockan 08 på morgonen och hämta upp dem klockan 17 efter jobbet.

Bra med elljus!
Ja
221
12
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!