5de42939d916d

Artiklar

Duellen: Titleist 718 T-MB vs TaylorMade P790

Titleist och TaylorMade för samman två ytterligheter i sina nya järn – hastighet och känsla. Vilken klubba presterade bäst?

Text: Svensk Golf • 2017-10-26 Uppdaterad 2019-12-12

Titleist 718 T-MB: 
Pris:
16 100 kr (7 järn, stålskaft). Loft (j6/pw): 29/45. Vänster: Ja. 

TaylorMade P790: 
Pris:
12 100 kr (7 järn, stålskaft). Loft (j6/PW): 26,5/45. Vänster: Ja. 

UTSEENDE:

Titleist: Det modernt futuristiska utilityjärn-utseendet fångar nästan alla och så fort du adresserar bollen med T-MB-järnen är det få som inte ger toppbetyg för utseendet. Hur har Titleist lyckats gömma så mycket massa bakom en så nätt och kompakt topplinje?
Betyg: 10.

TaylorMade: TaylorMade har lyckats få P790-järnen att se riktigt proffsiga ut i bagen, eller butikshyllan. Framförallt tack vare den avfasade muskeln på baksidan. Vid adressering är intrycket inte riktigt lika smäckert och nätt som T-MB vilket är ett litet minus i vissa låghandicappares ögon.
Betyg: 8. 

TRÄFFKÄNSLA:

Titleist: T-MB-järnen är konstruerade med en innesluten ihålig cavity. Normalt är det något som kan skapa ett obehagligt ljud och försaka känslan. Inte så i de här järnen, bra tryck och skönt ljud.
Betyg: 8.

TaylorMade: Träffen i P790 känns klart explosivare än i T-MB. Nu är loften visserligen märkbart starkare, vilket förklarar att bollen sticker iväg lite extra. Men även det något ihåligare, plingigare ljudet förstärker den känslan. Dock blir träffen inte lika exakt som med T-MB, som känns mer kontrollerbara.
Betyg: 7.

Duellen: Cleveland HB Launcher vs. Cobra F-Max OS

FÖRLÅTANDE:

Titleist: Kräver lite mer av spelaren än P790-järnen. Fram till järnsexan är det inte så stor skillnad, men ju lägre siffran blir desto mer bladlika känns T-MB trots allt. Jämfört med en traditionell bladklubba är den givetvis ändå flera gånger mer förlåtande. Framförallt längdmässigt.
Betyg: 8. 

TaylorMade: Bra längd, även på sämre träffar. I det avseendet är P790 ett upp på T-MB, särskilt i de längre järnen. Vid spel på banan märks hur även ganska duffade slag får skaplig höjd, längd och riktning.
Betyg: 9. 

Duellen: Callaway Epic vs Ping G400

KÖPSUG: 

Titleist: Starkt ha-begär när du vilar ögonen på stiliga T-MB i butiken första gången. Det blir inte heller mindre när du börjar slå klubborna. Men visst, jämfört med marknaden överlag och P790 i synnerhet ger prislappen viss skrämselhicka.
Betyg: 7.

TaylorMade: Vissa låghandicappare är lite osäkra på hur smidiga de korta järnen i setet blir i det långa loppet. Men i övrigt lockar utseendet, längden och spelbarheten till köp. 
Betyg: 8.

Duellen: Garmin Approach S60 vs TomTom Golfer 2 SE

TOTALT:

Titleist: 33.
Vi förstår varför Titleist släpper T-MB som ett helset nu. Det här är ett hett alternativ för duktiga singelhandicappare som insett att blad är för tuffa.

TaylorMade: 32.
Sannolikt en målgrupp som handicapmässigt sträcker sig lite högre än för T-MB. Ett järn för den som prioriterar explosivitet och spelbarhet högst.


Text: Svensk Golf • 2017-10-26
ArtiklarJärnTaylorMadeTitleistUtrustning
Scroll to Top