Duellen: Cleveland HB Launcher vs. Cobra F-Max OS

Cleveland och Cobra är kända för sina förlåtande drivers. Svensk Golf ställde deras senaste modeller mot varandra.

Duellen: Cleveland HB Launcher vs. Cobra F-Max OS
Vem vinner matchen mellan Cleveland HB Launcher och Cobra F-Max OS?

UTSEENDE:

Cleveland: Klassiskt päronformat klubbhuvud som upplevs mer kompakt än Cobradrivern. En del tycker att den gråsvarta finishen inte gifter sig väl med den ljusgråa skåran på toppen, men majoriteten gillar utseendet.  Ingen märkbar offset som hos Cobradrivern, men däremot ligger den naturligt stängd när du adresserar.
Betyg: 9.

Cobra: Klubban upplevs riktigt stor. Volymen, 460 kubikcentimeter, är densamma som HB Launcher men i jämförelse ser Cobradrivern större ut. Det nya tjocka greppet är omtyckt av många. Den utmärkande offseten som klubban utrustats med ingjuter förtroende hos den slicebenägne och exponerar också mycket loft.
Betyg: 8. 

TRÄFFKÄNSLA:

Cleveland: Explosiv i träffen, vilket många uppskattar. Däremot är ljudet rejält uppskruvat, lite åt det burkiga hållet, vilket avskräcker en del.  Av någon anledning upplever flera att häl- och tåträffar blir något stumma. Men i mitten av slagytan är det som sagt en riktigt kraftfull träffkänsla.
Betyg: 7. 

Cobra: Inte alls lika explosiv som HB Launcher och någon vidare respons på var du träffar på slagytan får du inte. Men i jämförelse med HB Launcher skickar inte F-Max OS lika obehagliga signaler till händerna vid häl- och tåträffar. Ljudmässigt uppskattar fler vibrationerna som Cobradrivern avger – mer dämpat och sofistikerat.
Betyg: 8. 

FÖRLÅTANDE: 

Cleveland: De stumma och dåliga träffarna vid häl och tå får trots allt hyfsat hjälp med längd och höjd för de flesta. Ändå märks viss skillnad från de bra träffarna och den är något större än hos Cobradrivern. Men fler panelister slår sina längsta slag med Clevelanddrivern.
Betyg: 8. 

Cobra: Märkbart lättspelad driver som hjälpsamt förlåter dina dåliga svingar och hjälper till med både riktning, höjd och längd. I synnerhet för de som kämpar mot en obotlig (?) slice kommer trivas bra med den här drivern. 
Betyg: 9. 

KÖPSUG:

Cleveland: Även om det varit några år sen Cleveland lanserade en driver verkar förtroendet för varumärket bestå hos konsumenterna. Åtminstone med en produkt som presterar så pass starkt som den här. 
Betyg: 9.

Cobra: Att döma av panelens reaktioner kommer sliceare stå på kö. Flera uppskattar dessutom att driverns design ser klart "dyrare" ut än vad som står på prislappen.
Betyg: 9. 

TOTALT:

Cleveland: 33.
Stark comeback på driversidan av Cleveland. HB Launcher är stilig att se på och erbjuder både hjälp och goda längdresurser.

Cobra: 34. 
Fyller sitt syfte väl – en lagom snygg och väldigt snäll driver som framför allt de med lägre svinghastighet kommer gilla.

Jag ska köpa ny driver!
Ja
18
6
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!