Golfguiden till Florida

Det finns en del av Florida för alla. Och det gäller även golfen. I det rika utbudet kan du både välja mellan dollarstinna tourbanor och mer budgetvänliga alternativ.

Golfguiden till Florida
Här guiden till städerna, stränderna och golfen i Florida. //Foto: Getty Images & illustration: Jens Magnusson

1) MIAMI
För vem:  Den som vill uppleva en kosmopolitisk världsstad och söker ett mer urbant och sofistikerat utbud av restauranger, shopping och nöjen. Bra golf finns att varvas in, men är inte det huvudsakliga skälet till att åka hit.
Bantips: Se Svensk Golfs stora reportage.

2) JACKSONVILLE
För vem:  Jacksonville blir sällan främsta valet för  Floridaturister. Men  kuststaden finns ändå  på radarn hos många golfare för en pilgrimsresa till TPC Sawgrass. Räkna i så fall med en greenfee på nästan 500 dollar under högsäsong. Har du pengar över efter denna "en-gång-i-livet-rond" föreslår vi att du njuter av stadens milslånga stränder för att avrunda kvällen i San Marcos restaurangdistrikt. Den som åker från Orlando kan också besöka World Golf Hall of Fame på vägen.
Bantips: Camp Creek GC,  Raven GC.

3) TAMPA
För vem:  Kuststäder som Sarasota och Clearwater erbjuder både bra stränder och ett mer avslappnat tempo än det stundtals hysteriska turistflödet i Orlando. Det är dock värt att söka sig inåt landet för en dag på World Woods, där Tom Fazios Pine Valley-klon Pine Barrens är en av anläggningens två spel- och prisvärda banor. I övrigt är utbudet av golf djupt. Allt från premiumresorts som Innisbrook och Streamsong till mer budgetvänliga alternativ. Utanför banan har Tampa mycket att erbjuda. Vik gärna en kväll i  Ybors livfulla restaurang- och barkvarter.
Bantips: Preserve GC, TPC Tampa Bay.

4) ORLANDO
För vem: Det råder ingen tvekan om att Orlando är skapat för familje-inriktad massturism. Och är man ute efter enorma nöjesfält, diger outletshopping och  golf är detta rätt ställe. Så till den grad att Orlando oftast blir det främsta valet för den som vill bygga en mer renodlad golfsemester. Den som söker det allra bästa har Bay Hill inom räckhåll, men annars är det rikt med stabila prisvänliga alternativ – som megaanläggningen Orange County National. 
Bantips: Grand Cypress (New), Southern Dunes.

5) JUPITER
För vem:  Svenska tourproffsens favoritbygd  består mest av  privata klubbar.  Även om delar av Jupiter och West Palm Beach har en mysig småstadskänsla är detta en  exklusiv enklav med uppskruvad prisbild. Men golfen ur turistsynpunkt? Tja, ta i alla fall några timmar och lek loss på Palm Beachs legendariska par 3-bana.
Bantips: PGA National Resort & Spa.

Foto: Getty Images
Pernilla Lindberg tipsar om Florida utanför golfbanan.

PERNILLA LINDBERGS BÄSTA TIPS

1) WINTER PARK
Jättehärlig stadsdel i Orlando där Park Avenue är höjdpunkten. Många bra restauranger och härlig atmosfär. Väldigt annorlunda från resten av Orlando och bort från alla turister.

2) SANIBEL/CAPTIVA ISLAND
Grymma stränder! Inte för att jag har tid för stränder ofta, men dessa känns som ett litet gömt smultronställe jämfört med kända South Beach eller Key West.

3) KELLY STATE PARK
En naturlig "lazy river", hyr en tub utanför entrén till parken. Väldigt populärt bland lokala Orlandobor på sommaren, inte många turister som hittar hit. Man får verkligen uppleva Floridas natur.

Sanibel/Captiva Island.

Jag har spelat golf i Florida!
Ja
22
3
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.