5de42a96e7676

Artiklar

Golfomslaget kan vinna pris

Svenska Golf Digest har nominerats till ett fint tidningspris.

Text: CM Hellsten • 2017-10-19 Uppdaterad 2019-12-12

8 november arrangeras den årliga Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan på Cirkus i Stockholm. Under kvällen kommer ett antal jurygrupper bestående av erfarna personer från mediebranschen att dela ut Tidsskriftspriset i flera olika kategorier.
Bland annat för Årets omslag.

Där finns svenska Golf Digest med och tävlar med omslaget som prydde nummer 7/2016 – där Nordens 100 bästa golfbanor rankades.

Sveriges 50 bästa banor har rankats

Johan Sundqvist är tidningens art director och var ansvarig för att ta fram det nominerade omslaget.

Vad skulle det betyda att få utmärkelsen?
– Förhoppningsvis att ännu fler får upp ögonen för svenska Golf Digest. För oss på redaktionen skulle det givetvis vara en extra boost om vår idé och utförandet av den nådde hela vägen. Sedan tar vi ju gärna också revansch på oss själva för att vi inte vann “Årets omgörning” med Golf Digest på fjolårets Tidskriftsgala, säger Johan Sundqvist. 

Hur kom du på idén till detta omslag?
–  En stor del av det här numret ägnades åt rankingen av Nordens 100 bästa banor. Eftersom det var en unik lista, som aldrig gjorts tidigare, ville vi att det skulle synas stort redan på omslaget. Med ett illustrerat omslag kunde vi skapa något som överraskade och stack ut från vad läsekretsen var vana vid. Dessutom fick budskapet ta stor plats och locka till läsning.

Årets Omslag belönas med 10 000 kronor.


Text: CM Hellsten • 2017-10-19
ArtiklarNyheter
Scroll to Top