First class trip 5 starst – Golf course

Artiklar

Så reser du billigast med golfbagen

Svensk Golf bad reseexperten Anders Pettersson att dela med sig av sina bästa tips.

Text: Svensk Golf • 2017-10-18 Uppdaterad 2019-12-12

Sverige i all ära, men ibland måste man bara lufta klubborna utomlands. Att ta med bagen på flyget kan dock vara en kostsam historia, men det finns några smarta knep.
Vi bad rutinerade reseräven Anders Pettersson, som jobbar på Golf Plaisir, att dela med sig av sina bästa tips.
– Bonusprogrammen är en väg, det innebär inte alltid fri bag, men en del bolag har “Golf member” som en underavdelning i bonusklubben och då ingår bagen, säger Pettersson.

Superbanorna ingår i ett unikt golfpaket

Där är KLM och deras golfklubb en variant. 
– En dyrare biljettklass är en annan variant att totalt sett komma billigare undan. SAS biljettklass “plus” är ett exempel. Där får man utöver extra vikten tillgång till lounge och mat ombord.

Så spelar du Open-banorna

Kan man packa ned allt som ska med på resan, inklusive golfbagen, i resefodralet och låta det vara den enda incheckade väskan?
– Jo, det är en vanligt förekommande metod, men kan vara lite känsligt. Där är inte vikten problemet, men det står oftast i det finstilta att incheckat golfbagsfodral enbart får innehålla golfutrustning. Jag tror att det kommer att bli mer kontroller på detta i takt med att resefodralen blir större och allt fler enbart har med resefodral och handbagage.

Enligt Pettersson är detta något som redan genomförts på skidsidan där resenären kan bli nekad att checka in skidfodral fullproppat med kläder.


Text: Svensk Golf • 2017-10-18
ArtiklarBanor & resorLinksLongstayVeckoresaWeekend
Scroll to Top