5de42af729aa9

Artiklar

SGF anställer en breddidrottschef

Svenska Golfförbundet ökar fokus på breddidrott. Vid årsskiftet anställs en breddidrottschef.

Text: CM Hellsten • 2017-10-17 Uppdaterad 2019-12-12

2014 anställde Svenska Golfförbundet Annica Lundström för att ansvara för den stora jämställdhetssatsningen Vision 50/50.
Det jobbet gjorde hon på halvtid och kombinerades med den ordinarie tjänsten som verkställande direktör för Örebro City Golf & Country Club.

Vid årsskiftet lämnar dock Annica Lundström Närkeklubben för att arbeta heltid hos SGF.
Hon kommer då att ansvara för breddutvecklingsfrågorna.
– Jag känner mig stolt och glad över förtroendet att vara delaktig i golfens fortsatta utvecklingsarbete. Jag ser det som ett naturligt steg i min fortsatta karriär efter tre år som nationell förändringsledare för Vision 50/50. Jag älskar golf och med många års erfarenhet som klubbchef och VD hoppas jag kunna bidra med kompetens och erfarenhet i frågor som ligger mig varmt om hjärtat, säger Annica Lundström i ett pressmeddelande och fortsätter:
– Då SGF slagit fast att golf ska vara den största breddidrotten i attraktionskraft känns det nya verksamhetsområdet helt rätt i tiden. Den förändringsresa vi startat med Vision 50/50 kommer vara ett bra verktyg för klubbar och förbund som vill påbörja en utvecklingsresa och investera i framtiden, säger Annica Lundström.

Golfen hyllades på gala för jämställdhet

Svenska Golfförbundets nya verksamhetsområde breddidrottsutveckling kommer att ansvara för en rad frågor.
Som:
… att rekrytera & behålla.
… Golfens Dag.
… Utbildningen Grönt kort och introduktionen till golf.
… Vision 50/50.
… Handigolf (golf för personer med funktionsnedsättning).
… Footgolf.

Verksamhetsområdet ska också hantera frågor kring hälsa och friskvård, attraktivare golfupplevelse samt inkluderingsfrågor.
– Vi har historiskt jobbat med dessa frågeställningar, men behöver öka fokus och kraften i genomförandet. Många av dessa frågor är väldigt viktiga för golfklubbarna och vi kan nu med stark prioritering och tydligt ansvar driva dessa viktiga framtidsfrågor bättre, säger SGF:s generalsekreterare Gunnar Håkansson.


Text: CM Hellsten • 2017-10-17
ArtiklarNyheter
Scroll to Top