BMW Championship – Final Round

Artiklar

9 turliga slag vi golfare älskar

Det känns som att det aldrig sker, men då och då har vi golfare lite tur. Här är nio turliga golfslag som kan göra din bogey till en birdie.

Text: Jesper Johansson • 2017-09-19 Uppdaterad 2019-12-12

Tidigare skrev vi en lista över nio frustrerande slag alla golfare hatar. Många kände igen sig i situationer som ett missat “säkert” slag och en drive som är f-ö-r bra slagen.

De slagen är sådana vi gärna undviker på golfbanan. Men det finns slag vi gärna lyckas med, även om de är något turliga.

 

1. Trädträffen – ut på fairway

Det tryckta utslaget går oroväckande snabbt ut mot de höga tallarna och vad som skulle vara den perfekta inspelslängden ser nu ut att snabbt bli en bogey. Men så kommer den. Studsen. En hård träff i tallen och bollen landar sedan på fairway. Något längre från green, men med en bra vinkel in mot hål.


2. Den fellästa putten – som du råkar sätta

Du är helt säker på att den tre meter långa birdieputten ska falla till vänster och därför siktar du höger om hålet. Men så slår du putten till vänster om vad du siktade på och vad som ser ut att vara en grov miss blir istället helt perfekt. Greenen lutade inte alls till vänster, tydligen.


3. Misslyckade inspelet som slutar lyckligt

En enkel wedge in mot green och du ska bara sätta upp den nära nog för en tvåputt. Men så toppar du slaget och bollen är knappt två meter över backen. Den studsar i det tjocka gräset innan greenen och det gör att den tappar så mycket fart att den sakta rullar upp på green och stannar på ett bekvämt birdieavstånd från flaggan. Den oförtjänta glädjen är total.

9 frustrerande slag alla golfare hatar

9 turliga slag vi golfare älskar
Foto: Getty Images

4. Hooken ut på en annan fairway

Slaget är så dåligt att du hittar bollen på det kortklippta gräset. Det kanske inte är där du borde vara, men bollen är likväl på fairway. Fel fariway. Men fortfarande fairway.


5. Andraslaget på par 5-hålet som ska nå green – men blir en perfekt layup

Du är mitt i fairway och tar fram din spoon. Bollen måste flyga över ett vattenhinder för att på så sätt ge dig en eaglechans. Men du missar bollen rejält. Slaget är så dåligt att bollen stannar kort om vattenhindret och du har ett kort slag in mot green – för att få en birdieputt.


6. Bonusputten

Du är vad som känns som mil ifrån hålet och du puttar för bogeyn och ett poäng. Lite halvhjärtat läser du linjen och går fram till bollen. Du slår till och ser den rulla rakt ned i hålet. En skön bonus för den totala scoren.

Ett slag – 38 minuter

9 turliga slag vi golfare älskar
Sergio Garcia från ett vattenhinder. Foto: Getty Images

8. Bollen som kan gå på vatten

Du vet att det är ett pliktslag som väntar. Bollen gick alldeles säkert ner i vattenhindret framför green. När du besviket går fram för att se om du kan hitta bollen ser du vad som har hänt. I vattenhindret ligger bollen på någon slags halvö av gräs och helt plötsligt har du ett tredjeslag in mot green.


7. Den fria droppen till ett bättre läge

Inspelet är kort om green och du hittar den liggandes – på ett sprinklerlock. Fri dropp och helt plötsligt kan du lägga ned wedgen och istället ta fram puttern.


9. Slaget från skogen – in på green

Det kan väl diskuteras om det är tur eller inte. Men när du slår ditt andraslag långt inifrån skogen med så mycket skog runtomkring att solen inte når dig och du träffar greenen kan det väl inte bara vara skicklighet?


Text: Jesper Johansson • 2017-09-19
Artiklar
Scroll to Top