Spelare anmäld för "osportsligt uppträdande" – friades

En deltagare i D60 SM anmäldes för "osportsligt uppträdande". Juridiska Nämnden väljer att lämna anmälan utan bifall.

Spelare anmäld för "osportsligt uppträdande" – friades
Ett bråk utbröt på Alvesta GK under D60 SM på Alvesta GK. //Foto: Genrebild/iStock

I juli spelades SM D60. Under tävlingen anmäldes en deltagare för osportsligt uppträdande, men Juridiska Nämnden har valt att lämna anmälan utan bifall.

Enligt rapporten ska den misstänkte spelaren inför den första rundan berättat för sina två medspelare "vad som var viktigt för henne att de skulle tänka på". Enligt personen som gjorde anmälan handlade det om självklara vett- och etikettsregler.

Under den första rundan anmärkte den anmälda spelaren på sina medspelare för att de uppträtt på ett dåligt sätt och bland annat handlade det om ett vagnslock som stängts "på ett störande sätt" när hon stod på tee.

Anledningen till anmälan skedde dock under den andra speldagen.

När gruppen spelare stod på första tee meddelade startern att en domare var ute på banan under dagen. Då ska den anmälda personen ha sagt till spelaren som anmälde samt den tredje spelaren i bollen: "Det hade vi behövt i går för ni uppträdde så fruktansvärt illa och hade ingen vett och etikett över huvud taget".

Det här var något som anmälaren inte kunde acceptera och hon tog upp det med tävlingsledningen. Efter ett antal hål avbröt hon tävlingen.

Den anmälda spelaren förnekar att hon uppträtt osportsligt.

Juridiska Nämnden har beslutat att personen som yrkat på att den anmälda spelaren ska tilldelas en bestraffning i form av tillrättavisning på grund av "osportsligt uppträdande" inte har tillräckligt starka bevis och att ord står mot ord. Därför lämnas anmälan utan bifall.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!