GolfStar vill expandera – tar in kapital för att bygga bostäder

Golfföretaget GolfStar, som äger 14 klubbar och 21 banor i Stockholmsområdet, vill expandera. Genom "crowdfunding" vill de bygga bostäder på outnyttjad mark.

GolfStar vill expandera – tar in kapital för att bygga bostäder
Kungsängen är en av de anläggningar som är med i GolfStar. //Foto: GolfStar

GolfStar vill expandera sin verksamhet och förändra golfbranschen. Nordens största golfföretag med 14 golfanläggningar, 21 banor och mer än 50 000 kunder vill ta branschen in i en ny era – genom att bygga bostäder.
– Hela tanken är att vi vill förändra golfbranschen. Med mer kapital kan vi fortsätta den här resan som vi gör, säger Johan Salzmann, Marknadschef på GolfStar Sverige.

Hur ska företaget få in mer kapital då? Jo, genom "crowdfunding". Via företaget Pepins kan alla som vill bli aktieägare och därigenom investera i företaget, både privatpersoner och företag. Pengarna GolfStar får in kommer att gå till flera bostadsprojekt.
– Vi vill bygga bostäder på outnyttjad mark. Vi har redan ett projekt igång på Gripsholms GK och det är den typen av fastighetsutveckling som vi vill fortsätta med, säger Salzmann.
– Vi har tre markprojekt igång just nu och potentiellt kan vi bygga över 1 000 bostäder på de områdena.

Om man bidrar till GolfStars expansion med ekonomiska medel kan man få fördelar såsom rabatterat pris på medlemskap, förtur i bostadsköer och annat. Summan man kan bidra med är allt ifrån ett par tusen kronor till många miljoner.
– Vi lanserar olika erbjudanden för aktieägare vid täckningsöppnandet. Hur mycket man vill bidrar med beror på hur stor man är.

Varför gör ni det här?
– Vi vill ta in mer kapital i bolaget så att vi kan expandera och vidareutveckla golfverksamheten men också driva fastighetsutveckling på de anläggningar där vi äger exploaterbar mark, säger Johan Salzmann.

Vill du vara med och investera?
Ja
30
71
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.