GOM: Anders nära målet efter lyckad helg

Anders Bergqvist är en av årets Gör om mig-deltagare. Hans mål är att nå 9,4 och efter en lyckad helg har han aldrig varit närmare målet.

GOM: Anders nära målet efter lyckad helg
Anders Bergqvist tränas av Golfskolans tränare Sofia Edman. De två är nu nära årets mål – singelhandicap. //Foto: Mikael Tannus

Anders Bergqvist är nu väldigt nära singelhandicap. Efter en lyckad helg på hemmabanan Värnamo GK och Älmhults GK är smålänningen nu bara 0,2 slag ifrån den heliga handicapgränsen 9,4.

Den lyckade helgen började med att Bergqvist ställde upp i en lagtävling på Värnamo GK. Efter en något trevande start kom han igång ordentligt.
"…Men sen till hål tre blir det en birdie och jag är med i matchen igen! Och nu börjar det flyta på med par och trepoängare. Plötsligt är jag –3 och med i ledargruppen", skriver Anders Bergqvist i ett blogginlägg.

Det blev till slut en sänkning och en tredjeplats i tävlingen. Men Gör Om Mig-deltagarens magiska helg var inte över där.

På söndagen var det dags igen. Den här gången på Älmhults GK. Efter att ha skrapat ihop 19 poäng på de första nio hålen ar det dags för sista nian för helgen. Den blev mer händelserik.
"Jag startar nian med ett par och det ser riktigt bra ut. Men då brakar det lös. Ett åskväder rakt ovanför oss gör att vi blir tvingade att ta ett 20 minuters brake. Efter uppehållet kånns det som ett helt annat spel och stelheten går inte att få bort. Slagen börjar dra vänster, men då slår turen till och de studsar som tidigare hoppat till skogs lägger sig nu spelbart…", skriver Bergström på bloggen.

Så här säger tränaren Sofia Edman:

– Vi har haft en intensiv träningsperiod i augusti där vi har vänt och vridit för att Anders ska förstå och göra rätt. Anders har utvecklats enormt och nu pratar han slag istället för poäng. Han pratar processer istället för resultat. Det är viktigt att inte stressa fram resultat, saker måste få sätta sig. Nu gasar vi ännu mer och ser till att resten av projektet och säsongen blir ännu bättre. 

Läs om Anders Bergqvists två sänkningar på bloggen!

Lyckas Anders nå sitt mål?
Ja
19
4
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!