5de4329ad69f1

Artiklar

Alfredssons bästa tips för snabbare spel

Majorvinnaren Helen Alfredsson och den övriga panelen diskuterar bland annat snabbare spel.

Text: Svensk Golf • 2017-08-23 Uppdaterad 2019-12-12

Helen Alfredsson: Majorvinnare, åttafaldig Solheim Cup-spelare och utrustad med en av Golf­sveriges vassaste tungor.

Ola Wenström: Sportjournalist och programledare på Viasat. Golfälskare med hcp just under 10.

Sven Melander: Journalist, programledare, skådespelare och nykläckt Youtuber. Drömmer om att få mer tid över till golfen snart.

Alfredssons bästa tips för snabbare spel
Helen Alfredsson, Ola Wenström och Sven Melander.

Hur och var följer du tourgolfen på semestern?

Helen: Jag tittar egentligen bara på majors på lördagar och söndagar. I övrigt är det ofta svårt att få till tittandet, antingen är det för sent på kvällen när det spelas i USA eller så är man upptagen med annat dagtid. Men British Open ser jag alltid på tv.

Ola: Via appar, mobil och stor-tv om vartannat. Jag knarkar PGA-appen som ger fantastisk information om exakta avstånd och beskrivningar av lägen för respektive spelare. Men British Open-söndagen är helig framför riktig ruta, var jag än befinner mig.

Melander: Via TV. I alla fall när det är en stor tävling och någon av svenskarna är med i toppstriden. Jag grämer mig fortfarande att jag missade sista varvet av British Open ifjol på grund av jobb. Inte minst för att Mickelson är min favoritspelare alla kategorier.

Panelen: Vilken är den mest sanna fördomen om golfare?

Vilken svensk bana vill du spela i sommar?

Helen: Den var svår… Elisefarm! Den har jag hört ska vara trevlig och jag har inte spelat den. Maten ska tydligen vara god också.

Ola: Förutom hemmabanan Kevinge vill jag gärna komma ut på Barsebäck snart igen. Det var 25 år sedan sist och alla turer runt banan som journalist och nu senast åskådare har bara ökat längtan tillbaka. Läcker och varierad. Dit går sommarturen.

Melander: Vilken som helst! Kanske allra helst på Ljunghusen, min hemmabana. Men det ser inte så ljust ut, jag har inte spelat på två år och är bokad på jobb hela sommaren.

Panelen: Vad har du för rutin när du puttar?

Ditt bästa tips för snabbare spel?

Helen: Den som är redo först slår. Det, som kallas för ready golf, är den bästa regeln. Sedan behöver amatörer inte kunna varenda grässtrå på banan. De spelar ju faktiskt inte om miljoner. Och slutligen: gå snabbare mellan bollarna.

Ola: Bärbag, längre och fler steg. Jag vet att alla inte kan eller vill bära men många har möjlighet och borde bära sin bag för att ha alla klubbor tillgängliga för varje läge, utan några extrameter. Många går också sömngångaraktigt. Attitydskärpning, tack!

Melander: Man får väl göra som på isbanor att vissa tider är öppna för de som är duktiga och andra mer är allmänhetens åkning. Eller så gör man stationer på banan som är till för att släppa igenom istället för att det ska ske löpande. Det skapar bara stress.

Panelen: Vad tycker du om golfskomodet?


Text: Svensk Golf • 2017-08-23
ArtiklarHelen AlfredssonSnabbare spel
Scroll to Top