Är detta slutet för ”Europas största golf resort”?

Nytt bakslag för Traryd Golf Resort

Är detta slutet för ”Europas största golf resort”?
Här (vid pilen) finns enda synliga bevisen på vad som skulle bli Europas största golf resort: Ett visningshus och två grovschaktade golfhål. // Foto: Google

Efter många turer kom i juli ett beslut i Stockholms tingsrätt om att försätta Traryd Golf Resort i konkurs. Bolaget, som beräknas ha 45 miljoner kronor i skulder, överklagade beslutet. Nu har Svea Hovrätt beslutat att inte ge prövningstillstånd.

– Ett myndighetsbeslut som blir en katastrof för samtliga fordringsägare, säger Mikael Elmér, före detta vd för Traryd Golf Resort till Sveriges Radio Kronoberg.

Frågan är om detta är det definitiva slutet för drömprojektet som var tänkt att bli Europas största golf resort med två golfbanor och 500 villor.

 

Projektet invigdes med pompa och bubbeldryck av dåvarande socialminister Göran Hägglund (KD) 2008 och då sades det att danska investerare skulle gå in med miljardbelopp.

Tre år senare gick Lake Lagan Resort i konkurs med skulder på 150 miljoner kronor.

Men projektet återuppstod 2015 – nu under namnet Traryd Golf Resort. Men det kantades hela vägen av frågor om finansiering, och det enda synliga tecknet på att det skulle bli en golfanläggning vid gamla E4:s norra infart till Traryd var ett visningshus och två grovschaktade golfhål.

Men vd Mikael Elmér förklarade förra sommaren att fordringsägarna skulle få sina pengar och att den första banan skulle vara spelklar hösten 2017. Men precis innan nyår kunde vi berätta att bolaget begärt en rekonstruktion med skulder på ungefär 40 miljoner kronor.

När rekonstruktionen inte lyckades lämnades en konkursansökan in till Stockholms tingsrätt. Bolaget har nu alltså fått avslag på sitt begärda prövningstillstånd.

Mikael Elmér säger till tidningen Smålänningen att nya planer är på gång, och att detta inte är slutet för projektet.

Jag tror det blir en golf resort i Traryd!
Ja
20
257
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!