5de434a535aaf

Artiklar

Tiger förklarar sig ”icke skyldig”

Väljer att inte komma till rättegången.

Text: Michael Åhman • 2017-08-09 Uppdaterad 2019-12-12

Tiger Woods tänker inte närvara vid den första utfrågningen i domstol (som sker under onsdagen), efter polisingripandet tidigare i sommar.
Det betyder att han enligt domstolslagarna förklarar sig “icke skyldig”, rapporterar flera amerikanska nyhetsmedia.

Alla andra ståndpunkter än “icke skyldig” kräver att svaranden är närvarande. Advokaten Douglas Duncan utvecklar inte svaret i ett mail till nyhetsbyrån AP.

Woods hade kunnat erkänna för att komma in i ett program för förstagångsförbrytare för bilkörning under inflytande av droger eller alkohol (DUI = Driving under influence). Woods hade också behövt betala 250 dollar i böter samt rättegångskostnader, utföra 50 timmars samhällstjänst och delta i workshops där offer för rattfyllerister beskriver hur deras liv förstörts.

Tiger berättade i juli att han fullbordat ett behandlingsprogram mot sitt missbruk av receptbelagd medicin.

Tiger Woods arresterades klockan två på natten den 29 maj ungefär 25 kilometer från sitt hem i Jupiter, Florida. Polisen fann honom sovande i sin Mercedes, som var slarvigt parkerad vid vägkanten och hade skador på förarsidan, fortfarande oklart varför.

Woods berättade för polismännen att han gick på smärtstillande mediciner för att klara smärtorna efter hans fjärde ryggoperation, som gjordes i april.

Tiger Woods har inte tävlat sedan en kort comeback tidigt i år och någon ny entré på golfbanorna är ytterst osäker. Hans senaste vinst kom i augusti 2013. Den forne världsettan är numera 1069:e plats på golfens världsranking.

UPPDATERING 15.54:

Rättegången är nu uppskjuten till i oktober. Enligt statsåklagaren har Woods gått med på att gå in i det ettåriga, statliga rehabilterings-programmet.

Tiger Woods gripen av polis


Tiger: Alkohol var i-n-t-e inblandat


Tiger Woods har opererat ryggen – igen


Tiger: ”Avslutat ett intensivt behandlingsprogram”


Text: Michael Åhman • 2017-08-09
ArtiklarTiger Woods
Scroll to Top