5de434cd04add

Artiklar

Augusta köper ny mark – för att bygga om banan

Grannen är nöjd: "Vi hamnar i en ännu bättre finansiell ställning i många år framöver".

Text: Michael Åhman • 2017-08-08 Uppdaterad 2019-12-12

Augusta National – banan där The Masters spelas varje år – fortsätter att köpa mark av grannarna. Till hisnande priser.

I höstas köpte man musikbutiken Jays Music Center för ungefär 50 miljoner kronor. Några veckor senare slog man till och köpte grannen, bilverkstaden Pep Boys för 61 miljoner kronor. Båda dessa fastigheter låg norr om banan, vid Old Berckmans Road.

Nu är det dags igen.

Medlemmarna i Augusta Country Club, en inte alldeles simpel anläggning, har i ett meddelande fått veta att klubben sålt mark som gränsar mot den fina grannen Augusta National.

Inga summor nämns men klubbens president skriver att medlemmarna “kan vara försäkrade om att denna transaktion kommer att förbättra vår golfbana och sätta Augusta Country Club i en ännu bättre finansiell ställning under många år framöver”.

Markförsäljningen innebär också att Augusta CC:s åttonde hål (med greenen bakom samma Rae´s Creek som också korsar flera av den berömda grannens hål) byggs om, och att ett helt nytt nionde hål byggs. Allt utan kostnad för Augusta CC…

Vad ska då Augusta National använda marken till?

Ja, i det här fallet handlar det med största sannolikhet om att bygga om/förlänga banans 13:e hål, det klassiska par 5-hål där spelare ofta chansar på att nå greenen över Rae´s Creek på andraslaget.

Augusta National kommenterar aldrig sina affärer.

– Vi tittar alltid på förbättringar av banan. Köpet av Old Berckmans Road (musikaffär och bilverkstad) har gett oss utrymme att växa. Vi har pratat om några hål, och jag tror att de alla är ganska uppenbara, sa Augustas styrelseordförande Billy Payne redan i april, enligt golfchannel.com.

 

 

Augusta köper ny mark – för att bygga om banan
Här är marken som Augusta CC (vars hål 8 och 9 syns i nederkant av bilden) sålt till den mer berömda grannen Augusta National.

Augusta National köper bilverkstad – för sanslöst pris


Augusta National köper musikbutik för skyhög summa


Text: Michael Åhman • 2017-08-08
ArtiklarAugusta NationalUS Masters
Scroll to Top