Mizuno lanserar nya wedgar – och hybrider

S18 och CLK är namnen på de nya modellerna från Japan.

Mizuno lanserar nya wedgar – och hybrider
Mizuno ligger inte på latsidan: Nu lanserar en ny serie wedgar – och hybrider.

Mizuno har inte bara lanserat tre olika järnset i serien MP-18. Här kommer också en serie nya wedgar (S18) och CLK-hybrider.

Alla nya S18-wedgar har en rundad silhuett-form som ska göra att bladet öppnas utan att det påverkar riktningen på klubban/slaget.

Alla klubbor från en 46-graders pitching wedge till en 62-graders lobb-wedge har sin egen unika profil, slipning av sulan och djup på skårorna, allt för att ge dem maximalt effektiva för sitt ändamål. Den "loftspecifika" formgivningen av skårorna har smalare och djupare skåror i de längre wedgarna.

S18-serien kommer med loft från 46 till 62 grader.

De mellanstora klubbhuvudena har också en loftspecifik viktfördelning. Mer vikt flyttas högre upp på bladet i de mer loftade klubborna, vilket syns tydligt i en tjockare topplinje. Det ska ge mer pålitligt spinn på slag som träffar högt på klubbhuvudet, vilket är vanligare på de mest loftade klubborna.

S18-wedgarna kommer i svart version eller krom.

De nya CLK-hybriderna har en hosel som kan justeras på åtta olika sätt för att fylla gapet mellan de längsta järnen och de kortare fairway-träklubborna.

Klubbornas förstärkta Shockwave Sole ger inte bara mer energi för högre bollhastighet utan flyttar vikten längre ner och framåt för en högre bollflykt med mindre spinn.

CLK-hybriderna kommer att finnas i fyra högermodeller (#2 - 16 grader, #3 - 19 grader, #4 - 22 grader och #5 - 25 grader). Bland justeringsmöjligheterna kan man ge +-2 grader på klubborna också. De två mellersta hybriderna kommer också i en version för vänsterspelare.

Båda serierna kommer ut på marknaden i september.

CLK-hybriderna finns i fyra modeller med hosel som går att justera på åtta sätt.

Snygga!
Ja
65
1
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!