Nu har Stenson lämnat tillbaka The Claret Jug

"Om jag vinner den igen ska den få åka på ännu häftigare äventyr".

Nu har Stenson lämnat tillbaka The Claret Jug
Henrik Stenson lämnar tillbaka The Claret Jug till R&A:s vd Martin Slumbers. // Foto: Getty Images

Entrén var spektakulär som anstår en riktig mästare.

Henrik Stenson gled in i konceptbilen F 015 Luxury in Motion från Mercedes. Med sig hade han beviset för att han vann The Open 2016: The Claret Jug.

När han lämnade tillbaka trofén till R&A:s vd Martin Slumbers förklarade han att pokalen fått uppleva en hel del – som att åka vattenskoter i Orlando – men att han har vårdat den som en baby.

– Den har mött en massa händer och en massa människor. Men vad jag vet har den aldrig tappats, sa Stenson i samband med en intervju för att marknadsföra HSBC Hour, som erbjuder fri golf för barn och deras familjer på runt 300 golfbanor i Storbritannien och Irland.

Stenson berättade om året som passerat. Att han njutit av varje minut under de omtumlande 12 månader som passerat sedan han presterat en av tidernas bästa slutrundor för att betvinga Phil Mickelson och segra med rekordresultat på Royal Troon.

– Det är med bitterljuva känslor som jag lämnar tillbaka den. Replikan står i mitt kontor i Florida. Den är 90 procent av storleken på den riktiga, men om den inte står bredvid ser du inte skillnaden. Jag kommer för alltid att titta på den med glädje och underbara minnen från förra året.

Efter ceremonin bar det iväg till banans övningsområde.

Nu är bucklan historia och det är dags att blicka framåt.

Fast först kom ett löfte från Stenson:

– Om jag behåller titeln ska The Claret Jug få prova på fallskärmshoppning...

Jag vill se The Claret Jug hoppa fallskärm!
Ja
132
6
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!