5de438ab9f17f

Artiklar

TV: De ska spela världens längsta golfhål

Ibland känns det som att ett golfhål aldrig ska ta slut. Ofta är det ett långt par 5-hål och man lyckas hitta varje hinder på vägen fram mot green. Ändå är det ingenting jämfört med det 185 mil långa hål vännerna Adam Rolston och Ron Rutland ska spela.

Text: Jesper Johansson • 2017-07-12 Uppdaterad 2019-12-12

Nordirländaren Adam Rolston är en scratch-golfare som man kan tänka upplevt det mesta på en golfbana. Hans caddie, sydafrikanen Ron Rutland, kan inte spela golf över huvud taget – men tillsammans ska de båda göra en resa som ingen någonsin gjort tidigare.

De ska spela världens längsta golfhål. 

Den 29 juni startade de hålet som beräknas vara färdigspelat 82 dagar senare. Från Mongoliets högsta punkt, Khüiten Peak – så långt västerut man kan komma i landet,

Till den 18:e greenen på Mt Bogd Golf Club i utkanten av landets huvudstad Ulaanbaatar kommer Rolston att slå ungefär 14 000 golfslag. Avståndet är 185 mil och banans fairway är Mongoliets karga landskap.

Anledningen till att de försöker sig på det Guiness Rekord-långa hålet är för att samla in pengar till välgörenhet.

Genom att sponsra projektet med en eller flera golfbollar skänker man pengar till välgörenhetsorganisationerna Laureus Sports for Good och South African Golf Development Board. Laerus arbete går ut på att med hjälp av idrott minska våldet, kriminaliteten och andra orättvisor. De är aktiva i över 100 projekt i över 40 länder. South African Golf Development Board arbetar för att göra golfen mer tillgänglig i landet.

TV: De ska spela världens längsta golfhål

I skrivande stund har Rolston slagit 2 407 slag på det långa golfhålet och han använder sin 24:e golfboll.

Se filmen om det galna projektet här: 

Vill du skänka pengar? Klicka här för att läsa mer om projektet.


Text: Jesper Johansson • 2017-07-12
Artiklar19:e hålet
Scroll to Top