Efter branden: Banan öppen som vanligt

Umeå Sörfors GK:s klubbhus eldhärjades. Spelet påverkas dock inte av branden.

Efter branden: Banan öppen som vanligt
Så här ser det ut ett drygt dygn efter branden på Umeå Sörfors GK. //Foto: Lars Albertsson

Det var kring lunch på tisdagen som larmet om branden kom. Klubbhuset på Umeå Sörfors Golfklubb, nordväst om staden, stod i lågor.
Västerbottens-Kuriren filmade från platsen.

Ett drygt dygn efter branden, vid 14.30-tiden på onsdagen, ringer Svenskgolf.se upp klubbens ordförande Lars Albertsson.
– Brandförsvaret hade nattvakt fram till i morse och matade på med vatten hela förmiddagen. Nu har de precis rullat ihop slangarna.
– Hela klubbhuset, den gamla klenoden, är nerbrunnet till grunden – det är bara murstocken som sticker upp och det ryker fortfarande.

Branden hade ett ganska snabbt förlopp och när det stod klart att klubbhuset var bortom räddning gällde det att försöka rädda interiörer, pärmar och datorer som fanns i klubbchefens kontor på övervåningen.
– En liten detalj är att ett helt års förbrukning av scorekort, som var nytryckta, gick upp i rök. De fanns i en kartong som vi inte lyckades få ut, säger Lars Albertsson.

Tvingades ni stänga golfbanan?
– Nej, tävlingen fullföljdes under branden och det kändes lite makabert. Under kvällen var det enstaka golfare ute. Banan är fullt öppen och spelbar. Händelsen i sig påverkar inte själva spelet.

Umeå Sörfors GK har haft kontakt med försäkringsbolaget och har fått rivningslov från byggnadsnämnden.
– Nu lägger vi mycket fokus på att få igång el och vatten och hitta en temporär, men ändå fungerande lösning för restaurangen under de sista tre månaderna på säsongen.

När har ni en restauranglösning?
– Inom några dagar, max en vecka. Det kan bli i två steg och att vi börjar med en matvagn, en så kallad food truck. Vi har hämtat hit dricksvatten i stora mängder och modultoaletter finns också på plats.

Jag har spelat Umeå Sörfors GK!
Ja
45
22
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!