Vad gäller med digitala scorekort?

Är resultat från digitala scorekort giltiga? Undrar en läsare. Experten svarar.

Vad gäller med digitala scorekort?
Skriv under med penna, inte tangentbord. //Foto: iStock

De mobilapplikationer som utvecklats för golfspelet tillför nya möjligheter och intressanta funktioner. Banguide, avståndsangivelser, egen spelstatistik etc är några sådana.

Det är ju också kul att föra sitt eget score-kort och ha dessa sparade i mobilen och kunna följa sin egen utveckling. För tävlingar finns nu också möjlighet att följa spelet via livescoring som också tillför en dimension.

I vår klubb har dock en diskussion uppstått avseende möjligheten att använda digitala scorekort vid klubbtävlingar och för handicap-
registrering av rond. För tävling måste det, hävdar man, finnas ett signerat scorekort på papper.

Räcker det då att man skriver av slutresultatet från sitt digitala scorekort på ett papper, signerar och lämnar till tävlingsledningen?

För en handicapgrundande rond man spelar med sina kompisar räcker det väl bara att markören godkänner registreringen.

Vore kul om ni skulle kunna reda ut begreppen om det här så vi kan utnyttja den nya teknikens möjligheter utan att komma i konflikt med regelverket.  
- Göran A.

SVAR:

SGF:s regelkommitté har haft kontakt med R&A med anledning av en tidigare förfrågan om elektronisk hantering är tillräckligt för att uppfylla kraven i Regel 6-6 för scorekort och signering.

Då har det framkommit att det inte är tillräckligt, utan scorerna, tillsammans med angivande av handicap om så krävs, i tävlingssammanhang måste printas ut på papper och signeras av spelare och markör.
- Claes grönberg, regelansvarig SGF.

Digitala scorekort borde vara giltiga!
Ja
33
5
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!