Four golfers silhouette on grass

Artiklar

Panelen: Vilken är den mest sanna fördomen om golfare?

Svensk Golfs panel diskuterar tre intressanta ämnen.

Text: Svensk Golf • 2017-06-29 Uppdaterad 2019-12-12

Helen Alfredsson: Majorvinnare, åttafaldig Solheim Cup-spelare och utrustad med en av Golf­sveriges vassaste tungor.

Ola Wenström: Sportjournalist och programledare på Viasat. Golfälskare med hcp just under 10.

Marlene Hedblom: Före detta proffs med en LET-seger på meritlistan och mångårig tränare i Golfskolan. Till vardags uppskattad pro på Fågelbro G&CC. 

Panelen: Vilken är den mest sanna fördomen om golfare?
Helen Alfredsson, Ola Wenström och Marlene Hedblom.

Vilken är den mest sanna fördomen om golfare?

Helen: Att vi är knäppa! Det finns exempelvis ingen annan sport där du kommenterar dig själv lika mycket som i golf. Du vill gärna tala om för alla precis hur det har gått. För de som inte spelar är golfare nog svintråkiga.

Ola: Att den nyligen inbitna spelaren inte känner av när det är läge att prata om spelet. Många middagar har tuggats sönder av en totalfrälst golfare som prompt ska dra senaste ronden. Slag för slag. Meningslöst mumlande som tyvärr många faller in i. Plikt på det.

Marlene: Oj, det finns massor av fördomar som inte stämmer. Som att det bara är snobbiga, rika människor som spelar. Och att alla är moderater. Den sanna fördomen är svårare… Kanske att många tillbringar mycket jobbtid ute på golfbanan.

Hur låter din hisspitch för någon som ännu inte spelar golf, men enligt dig borde göra det?

Helen: Det är socialt, du använder hjärnan och är fysiskt aktiv. Det är de tre sakerna som är viktigast för dig när du blir äldre. Både för hjärnan och hjärtat. Som ung är det ett utmärkt sätt att få lära sig disciplin och hur man uppträder ordentligt.

Ola: Den är svår. Har faktiskt knepigt att komma med argument för en som i vuxen ålder ska börja spela. I mina ögon tar det lite för lång tid innan spelet blir roligt. Men okej då: söker du konstant utmaning i världens vackraste idrottsmiljö – pegga upp!

Marlene: Det finns ingenting bättre än golf. Du får vara utomhus i naturen och träffa massor av trevliga människor av alla sorter. Och är du singel finns det alla möjligheter att träffa någon. Jag kan hålla på hur länge som helst men nu är nog hissen framme.

Panelen: Vad tycker du om golfskomodet?

Försvarar Henrik Stenson sin titel i The Open i sommar?

Helen: Nej, jag tror inte det. Jag vill ju såklart tro det, men han har inte visat den bästa formen än. Å andra sidan är han så stark i huvudet att kanske. Sen tror jag att det är svårare att vinna en andra major, för du vill så gärna uppleva den känslan igen.

Ola: Vilken grej det hade varit; från formsvacka till en ny majortopp. Förmodligen stannar det vid en förhoppning. Många pratar om svårigheten att vinna en gång, allt måste stämma precis lika bra i 72 nya hål för att lyckas med det också en andra gång.

Marlene: Nej, det gör han tyvärr inte. Jag är ledsen att säga det och hoppas att jag har fel för en gångs skull. Om Rory McIlroy är hel så tar han hem det. Han eller Justin Rose.


Text: Svensk Golf • 2017-06-29
Artiklar
Scroll to Top