5de43d384a87c

Artiklar

Allsång på golfklubben

Lotta på Liseberg eller Allsång på Skansen? Eller varför inte... Allsång på golfklubben!

Text: CM Hellsten • 2017-06-21 Uppdaterad 2017-06-21

Varje sommar har TV4 och SVT som tradition att bjuda TV-tittarna på allsångsprogram. Lotta Engberg med gäster underhåller från scenen på Liseberg på måndagar (premiär 19 juni) medan tisdagarna tillhör Sanna Nielsen och Allsång på Skansen (premiär 27 juni).

Nu får TV-programmen konkurrens.
Av Allsång på… Askersunds GK.

Dormygrundarna köper bana

Dormygrundarna Lars Johansson och Mats Hedlund äger även golfbanan vid Vätterns strand, drygt fem mil söder om Örebro.
– Vi gillar att göra saker lite annorlunda och förutom att vi vill ha en bra bana för medlemmar och gäster så prioriterar vi att försöka skapa en trevlig och familjär atmosfär med olika medel, säger Lars Johansson till svenskgolf.se/wp.

Askerunds GK har numera en pizzeria i anslutning till klubbhuset, som komplement till den ordinarie restaurangen.
– Det är många sommarstugeägare som kommer dit och hämtar sin middagspizza, säger Lars Johansson.

Under tre lördagar i juli (1, 15 & 29) kommer Askersunds GK även att erbjuda sina besökare allsång med trubaduren Magnus Sjögren.
– Är det fint väder hålls allsången utomhus på verandan. Annars inne i klubbhuset. Det är fjärde året vi genomför arrangemanget och det är lika populärt än. Det är fri entré men vill man ha ett bord ska man vara där i tid. Restaurangen erbjuder en begränsad meny under Allsångskvällarna. Club House Pizza har också öppet.

Vilken typ av musik kommer att framföras på allsången?
– Magnus Sjögren är en legend i Örebros nöjesliv med erfarenhet som rockstjärna, konferencier och entertainer. Karriären som allsångsledare började för drygt 20 år sedan med ett midsommarfirande i just Åmmeberg och sedan flera år tillbaka håller han också i en populär allsång i Örebro. Allsången på Askersunds GK är ett folkligt arrangemang bestående av Magnus Sjögren och en gitarr i samspråk med publiken. Det är låtar som passar både gammal och ung, som de flesta känner till och kan sjunga med i och som gör en glad. Programmet styrs till viss del av publiken.

Hur mycket publik hoppas ni kunna locka med allsången?
– Mellan 100-300 personer brukar komma, lite beroende på väder. 


Text: CM Hellsten • 2017-06-21
ArtiklarAskersunds GKSvenska golfbanor
Scroll to Top