Här är appen med hela regelboken

Den som tappat sin regelbok kan ladda ner en app. Där finns hela regelboken.

Här är appen med hela regelboken
Nu finns appen som rymmer hela golfens regelbok. //Foto: Svenska Golfförbundet

På måndagen skickade Svenska Golfförbundet ut ett pressmeddelande om att golfens regelbok nu finns som en app.
Regelappen har fem huvudrubriker: 
Snabb vägledning.
Regler.
Definitioner.
Etikett.
Quiz

I quizen finns hundratals regelfrågor som ställs slumpvis i form av en 18-hålsrond där det går att välja svårighetsgrad för att testa sig själv.
SGF hoppas att appen ska göra att golfarna snabbare kan lösa regeldiskussioner som kan uppstå ute på banan. Det är okej att använda appen under ronden, förutsatt att inte spelet fördröjs.
– I appen finns hela regelboken och en sökfunktion så att det blir lätt att hitta och "bläddra" fram rätt avsnitt. Dessutom finns många bra illustrationer i den snabba vägledningen och i bilagan om klubbor, säger Claes Grönberg, ansvarig för regler och handicap på Svenska Golfförbundet.

Det är R&A som tar tagit fram appen och sedan har respektive land erbjudits att använda den.
SGF har sedan i höstas arbetat med att översätta appen till svenska.
– Appen är skapad på engelska och R&A gav oss möjlighet att utan kostnad använda den och tekniken. Vårt ansvar var att lägga in den svenska översättningen. Det är ett arbete som tagit över 500 timmar men som nu är klart och det är vi mycket glada för, säger Claes Grönberg.

Den mobila applikationen är gratis och gäller under åren 2017 och 2018. R&A regler för golfspel finns för både Iphone och Android och kan laddas ner hos App Store respektive Google Play.

Bra med en regelapp!
Ja
387
4
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.