Så ställer vi en diagnos på din golf!

Golfskolans Linda Lindell förklarar.

Så ställer vi en diagnos på din golf!
Linda Lindell instruerar Gör om mig-deltagaren Henrik Quist. //Foto: Mickael Tannus

1) Tänk långsiktig träning
En lektion är bättre än ingen men det är sällan bara ett slag eller en miss som behöver justeras. För mig som tränare är det enklare att lägga upp en träningsplan om du bokar upp flera lektioner från början så att vi får tid att gå igenom och följa upp din utveckling. Då blir det lättare att få till en långvarig förändring.

 

2) Gör en bagkoll med din pro
Ta reda på hur långt du slår med dina klubbor tillsammans med din pro. Vad har du för klubbor? Vilka slår du med ofta och vilka sällan? Någon kanske kan bytas ut. Detsamma gäller om två klubbor överlappar varandra i längd eller om du har ett för stort glapp.

3) Är dina klubbor rätt för dig?
Skillnaden mellan ett set du köper direkt från hyllan och personligt skräddarsydda klubbor kan vara enorm. Se till att du alltid gör en utprovning inför nästa klubbköp.

4) Mät din golf
De som blir bättre är de som tränar på rätt saker. Alla vill vi slå långt, men om du oftast träffar fairway med drivern fast har många treputtar kommer inte intensiv driverträning hjälpa dina resultat.
Gör en rondanalys när du spelar så du får ett kvitto på hur många fairways och greener du träffar, antal puttar, var missarna hamnar och så vidare. Statistiken är ett utmärkt underlag för din tränare när ni tar fram en träningsplan.

5) Grunderna
Alla behöver se över grepp, uppställning och sikte regelbundet. Eftersom jag inte kan vara med dem hela tiden brukar jag ge mina elever en checklista så att de kan kontrollera grunderna.

 

6) Träna, ta nästa lektion, träna ännu mer
Du äger din förändringsprocess, jag kan bara ge dig verktygen. Efter dina lektioner måste du träna själv. Det kan ta tid innan du känner dig helt bekväm och bemästrar dina nya lärdomar.

Jag ska boka en lektion direkt!
Ja
16
16
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!