Golfer’s eye view of a putt

Artiklar

Panelen: Vad tycker du om golfskomodet?

Helen Alfredsson, Ola Wenström och Per-Ulrik Johansson tycker till.

Text: Svensk Golf • 2017-05-24 Uppdaterad 2017-05-24

Helen Alfredsson: Majorvinnare, åttafaldig Solheim Cup-spelare och utrustad med en av Golf­sveriges vassaste tungor.

Ola Wenström: Sportjournalist och programledare på Viasat. Golfälskare med hcp just under 10.

Per-Ulrik Johansson: Sexfaldig ET-vinnare och med i två Ryder Cup. Numera klubbchef på Wermdö G&CC.

Panelen: Vad tycker du om golfskomodet?
Helen Alfredsson, Ola Wenström och Per-Ulrik Johansson.

Golfskor blir allt mer sportiga, vad tycker du om det moderna skomodet?

Helen: “De är otroligt mycket lättare och bättre för kroppen. Man kan inte låta gammalmodig hela tiden. Sen tycker jag att FootJoy Classics var en ball golfsko. Elegant och snyggt. Men nu kan man använda skorna ur lådan och det är en jäkla skillnad.”

Ola: “Mitt prylintresse är på den absoluta nollpunkten. Då är det en aning viktigare att grejerna ser lite snitsiga ut. Gärna sportiga skor, eftersom golfen mår gott av allt som gör sporten mera sportig. Men för egen del får de gärna vara svarta och kräva skokräm.”

P-U: “När man tittar ned mot skorna – vilket man gör ganska ofta när man spelar golf – vid uppställning, sikte och så vidare, så måste man gilla det man ser. Det är en bonus om de är sköna på köpet…”

Bara singelhandicappare får ha vita golfskor

Hur ser din drömfyrboll ut?

Helen: “Det skulle vara Seve Ballesteros, han är alltid med på min topplista. Tom Hanks, fast jag vet inte om han spelar golf. Om inte får jag lära honom snabbt, för han verkar så himla schyst. Sen tar jag med pappa också, som precis gått bort.”

Ola: “Gärna 36 hål. Först en rond med hela familjen, vi har faktiskt inte lyckats få ihop någon på tio år och det är tre grymma tjejer att må gott och ha kul med. Sedan toppar jag sportsligt och plockar ihop en levande legendarboll; Tiger, Nicklaus och Sörenstam.”

P-U: “Lee Trevino för hans humor och hans fantastiska ballstriking! Mickey Wright som enligt många har haft den bästa svingen av alla! Ben Hogan. Hur tar han att spela med Trevino som pratar hela tiden?”


Önska en utländsk spelare du skulle vilja se i Nordea Masters

Helen: “Nån av de unga grabbarna: Rory, Rickie, Justin Thomas. De blev bra och fick fortsätta vara talanger, det finns fortfarande lite frihet och kreativitet i deras spel. Jag vill att svenska tonåringar ska få se sina idoler och förstå hur bra de är.”

Ola: “Dustin Johnson. Låt oss se världens i särklass bäste just nu. Kan inte tänka mig något viktigare, roligare eller mer lärorikt än att publik, vår svensktopp och lovande amatörer på närmast tänkbara håll får se och mäta sig med golfvärldens nivåsättare.”

P-U: “Jon Rahm, det nya spansk-amerikanska golfundret, som kommit ut första året på touren med stormsteg. En intressant spelare som redan nu visar att han är en som kommer att ta upp kampen med den idag mycket hälsosamma världstoppen i herrgolfen.”


Text: Svensk Golf • 2017-05-24
Artiklar19:e hålet
Scroll to Top