TV: Fem golfregler förklarade så att du förstår dem

Ibland kan det vara bra att fräscha upp minnet inför golfrundan! Här kommer fem tips på golfregler som kan vara bra att känna till innan du ger dig ut på banan.

TV: Fem golfregler förklarade så att du förstår dem
Hur skulle du göra här? //Fotot: iStock

Alla har vi någon gång hamnat i vattenhindret eller slagit ut i skogen.

Här kommer fem regelfilmer som kan vara bra att känna till innan du ger dig ut på banan, och som förhoppnignsvis kommer underlätta rundan. Filmerna är gjorda av Svenska Golfförbundet. 

5 golfregler att hålla koll på:

1. När du hamnat i vattnet!

Alla har vi hamnat där, men vilka regler som gäller beroende på gula eller röda pinnar kan vara klurigt att hålla koll på.

2. När du inte hittar din boll!

Har du någon gång slått ut i skogen och vet med dig att du förmodligen inte kommer hitta bollen. Då kan det vara bra att slå med en provisorisk boll, men vet du viilka regler som gäller?

3. Om du spelar på fel boll!

Ibland märker man inte förräns uppe på greenen, att man spelat på fel boll. Då kan det vara bra att ha koll på reglerna.

4. Detta får du göra på och runtom green!

Uppe på green kan du stöta på sand och nedslagsdmärken i din puttlinje. Då kan det vara svårt att hålla koll på vilka nedslagsmärken du får laga och vilka du inte får laga. 

5. Droppa utan plikt!

Mark under arbete (MUA) kan ibland förekomma på banan och har du otur kan bollen hamna där. Då kan det vara bra att ha koll på reglerna.

Jag har koll på reglerna!
Ja
31
10
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!