5de4416340e62

Artiklar

Spela golf i hjärtats färger

För fjärde året i rad spelas Hjärtslaget på Arninge GK. Detta är en tävling för endast damer, där en del av anmälningsavgiften oavkortat går till Hjärt–och lungfonden.

Text: • 2017-05-18 Uppdaterad 2017-05-18

Den 2 juni spelas damtävlingen Hjärtslaget på Arninge GK för fjärde året i rad, där pengar som samlas in under dagen går till Hjärt- och Lungfonden. Det är en populär tävling som brukar locka golfande damer från olika delar av landet.
– Tjejer gillar att spela tjejtävlingar! Jag märker att det är många damer som kommer och spelar, eftersom de tycker att pengarna går till en god sak. Det är också en heldag där vi spelar golf, äter lunch och har modevisning. Eftersom det är kanonstart 8.30 och alla scorekort kommer in samtidigt, är det modevisning under tiden registrering sker, säger Susan Breitholtz som är ordförande i Arninge GK:s damkommitté till svenskgolf.se/wp.

 

 

 

Spela golf i hjärtats färger
För fjärde året i rad spelas tävlingen på Arninge GK! //Foto: Annika Österberg

Hur mycket pengar hoppas ni kunna bidra med i år?
– När deltagarna betalar in anmälningsavgiften så kommer 100 kronor att gå till Hjärt-och Lungfonden. Förra året skickade vi 8 000 kronor till fonden, och vi är nu silverbidragsgivare som de kallar det, vilket är jätteroligt!

Spelformen kommer vara fyrboll/bästboll i tvåmannalag och när alla damer kommit in väntas ett gediget prisbord, där lokala företag varit med och bidragit.
– På prisbordet kommer det finnas saker och upplevelser som följer ett slags “unna dig själv” tema.

Spela golf i hjärtats färger
Det är bra att värma upp innan tävlingen! //Foto: Annika Österberg

Denna tävling verkar vara ett lyckat koncept, och redan nu verkar det som att anmälningarna strömmar in.

Ett önskemål från Arninge GK är att klä sig i färger som rött, cerise eller orange, och förhoppningsvis kommer golfbanan fyllas av glada golfare i kläder som går i hjärtats färger.
– Det har varit bra uppslutning på tävlingarna då vi föra året var 80 personer. I år är vi för närvarande 78 anmälda och anmälan är öppen i två veckor till. Jag ser verkligen fram emot dagen och många glada skratt, men också att vi får möjligheten att skänka pengar till hjärt–och lungfonden, säger hon till svenskgolf.se/wp.


Text: • 2017-05-18
ArtiklarArninge GKSvenska golfbanor
Scroll to Top