Åk veteranbuss till Flens GK

Golfens Dag den 20 maj är till för att ta tillvara på det golfintresse som finns i Sverige, och dessutom locka icke–golfare till idrotten.

Åk veteranbuss till Flens GK
Slå dig ned i en veteranbuss och åk ut till Flens GK under Golfens Dag på lördag. //Foto: iStock och Flens GK.

Flens GK är en av alla golfklubbar som valt att engagera sig under Golfens dag nu på lördag den 20 maj. Detta är stor satsning där cirka 300 golfklubbar runt om i Sverige valt att engagera sig på ett eller annat sätt. Syftet med dagen är att behålla det stora golfintresset, men samtidigt locka nya golfspelare till idrotten.

Klubben har i år gått samman med Museispårvägen i Malmköping i hopp om att fler golfare som icke–golfare kommer vilja besöka golfbanan under dagen för att se vad klubben har att erbjuda.
– De kör med gamla klassiska bussar på olika evenemang. Därför har vi valt att samarbeta eftersom att det samtidigt är något som kallas Fest i Flen, vilket är en familjefest.
– Med tanke på att det förmodligen kommer vara mycket folk i Flen, ville vi kunna erbjuda dem att komma ut till golfbanan för att testa på idrotten eller ta en lunch i restaurangen, säger Margaret Holmgren som är en av de ansvariga till Svenskgolf.se.

Prova på att putta under Golfens dag! //Foto: iStock

Förmodligen hör det inte till vanligheterna att ta sig till golfbanan på detta sätt, därför startar upplevelsen redan när man stiger på bussen för besökarna.
– Det kommer vara en gammal veteranare, en tvåvåningsbuss, som kör ut till golfbanan och byter ut Malmköping mot Flens GK på texten i fram. Vi hoppas att folk vill besöka oss och ser med spänning fram emot detta, säger hon.

Jag kommer på Golfens dag!
Ja
4
0
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!